foto: Ekrānuzņēmums
Krievijas prezidenta vēlēšanu priekšvakarā notiek pēdējie sagatavošanās darbi
Darbinieki veic pēdējos sagatavošanās darbus.
Pasaulē
2018. gada 17. marts, 18:04

Krievijas prezidenta vēlēšanu priekšvakarā notiek pēdējie sagatavošanās darbi

Jauns.lv

Vēlēšanu darbinieki veic pēdējos sagatavošanās darbus Krievijas prezidenta vēlēšanu priekšvakarā. Sagaidāms, ka Vladimirs Putins tiks pārvēlēts prezidenta amatā vēl uz vienu termiņu.

Krievijas vēlēšanu iecirkņi gatavojas prezidenta vēlēšanām

Vēlēšanu darbinieki veic pēdējos sagatavošanās darbus Krievijas prezidenta vēlēšanu priekšvakarā. Sagaidāms, ka Vladimirs Putins tiks pārvēlēts prezidenta amatā vēl uz ...

gallery icon
18

Balsošanas iecirkņa Nr.157 darbinieki sagatavoja materiālus un pārbaudīja elektroniskās vēlēšanu kastes. Krievijas pilsoņi svētdien, 18.martā dosies uz vēlēšanām, kur par uzvarētāju atkal varētu kļūt 65 gadus vecais Putins, kurš pie varas atrodas jau ceturtdaļgadsimtu - pēc carisma krišanas tik ilgi varas grožus noturēt savās rokās Krievijā līdz šim izdevies vienīgi asiņainajam komunistu tirānam Josifam Staļinam, kurš Putina valdīšanas ērā atkal kļuvis par daudzu krievu pielūgsmes objektu.

foto: Ekrānuzņēmums
Darbinieki veic pēdējos sagatavošanās darbus.

Vēlēšanu iecirkņa pārstāvis Vladimirs Ovdugovs stāsta: "Pašlaik notiek pēdējie sagatavošanās darbi rītdienas vēlēšanām. Mēs esam pārbaudījuši balsošanas procesu kompleksu automatizētajā režīmā (elektroniskās vēlēšanu kastes - red), un mēs gatavojamies aplūkot rezultātus. Līdz ar to sagatavošanās darbi būs pabeigti."

Vienīgais, kas varētu kaut nedaudz aptumšot Putina triumfu, ir vēlētāju apātija, jo vēlēšanu iznākuma paredzamība varētu novest pie zemas balsotāju aktivitātes.

Kremlī zināmas bažas izsauc arī iespēja, ka tas krievu mazākums, kas atklāti iestājas pret Putinu, varētu iziet ielās, protestējot pret vēlēšanām, kuras viņi uzskata par nedemokrātisku farsu.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā visi oficiālie televīzijas kanāli ar putām uz lūpām aģitēja par pašreizējo Kremļa saimnieku, attēlojot viņu kā vienīgo personu, kas spēj aizstāvēt Krieviju no naidīgās ārpasaules.

"Mēs izturēsim šo uzbrukumu," varasiestāžu organizētajā Putina atbalstītāju mītiņā Maskavā, paziņoja viena no viņa "karsējmeitenēm", kuras kaklu rotāja šalle Krievijas karoga krāsās. "Mēs atbalstīsim mūsu valsti un Vladimiru Vladimiroviču."

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

Putina atbalstītāji sava līderu nopelnu sarakstā min gan Krievijas militāro intervenci Sīrijā, gan iebrukumu Ukrainā un okupētās Krimas pussalas aneksiju, uzskatot, ka rietumvalstu sankcijas, kas pret Krieviju tika vērstas, reaģējot uz agresiju pret Ukrainu, bijusi cena, ko vērts maksāt par "valsts piecelšanos no ceļiem".

Lielbritānijas apsūdzības par to, ka Kremlis izmantojis paralizējošo nervu gāzi, lai Solsberi saindētu bijušo krievu dubultaģentu Sergeju Skripaļu, nav pasliktinājis viņa izredzes, jo Maskava visas apsūdzības noliedz.