foto: Vida Press
Dāņu izgudrotājs tiesai izklāstījis vēl vienu žurnālistes Vallas nāves versiju
Kima Valla
Pasaulē
2018. gada 8. marts, 19:01

Dāņu izgudrotājs tiesai izklāstījis vēl vienu žurnālistes Vallas nāves versiju

Jauns.lv

Dāņu izgudrotājs Pīters Madsens, kurš šodien stājies tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām par žurnālistes Kimas Vallas nāvi pērn augustā, tiesā noliedzis, ka būtu nogalinājis sievieti, vienlaikus izklāstot kārtējo Vallas nāves versiju. 

Aģentūra "Reuters" vēstī, ka Madsens tiesai 8. martā klāstījis - Valla nomira, saindējoties ar izplūdes gāzēm uz viņa zemūdenes, kur viņa atradās, jo rakstīja rakstu par izgudrotāju.

47 gadus vecais vīrietis, kurš sniedzis dažādas notikušā versijas, tiesā šodien izklāstījis, ka viņam nācās sadalīt līķi, lai izdabūtu to ārā no zemūdenes. Viņš apgalvo, ka tobrīd, kad atbrīvojās no Vallas līķa, viņš nedomāja racionāli. 

Šobrīd Madsenam izvirzītas apsūdzības par Vallas noslepkavošanu un līķa sadalīšanu. Jāatgādina, ka Valla ar Madsenu devās izbraucienā ar viņa 17 metrus lielo zemūdeni, taču tad pazuda. Vēlāk policijai izdevās atrast izskalotu sievietes rumpi, bet galva atrasta pēc tam. 

foto: REUTERS
Skice no sēdes - Madsens stājas tiesas priekšā.

Madsenu apsūdz arī par "bīstamu seksuālu uzbrukumu bez dzimumakta" - uz Vallas dzimumorgāniem atrastas 14 iekšēju un ārēju dūrienu pēdas, izskanēja tiesā. 

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon

Apsūdzība apgalvo, ka Valla patiesībā mirusi vai nu žņaugšanas vai pārgrieztas rīkles dēļ, kamēr pats izgudrotājs, kuram draud mūža ieslodzījums, savu vainu sievietes nāvē noliedz. 

Izgudrotājs tiesā klāstījis, ka liktenīgajā dienā uz viņa zemūdenes tehnisku problēmu dēļ notikusi izplūdes gāzu noplūde, viņš bijis uz klāja un gatavojies zemūdens nolaišanai jūras dzelmē, kamēr Valla atradusies iekštelpās. Viņš apgalvo, ka spiediena maiņas dēļ kādu laiku nav varējis atvērt lūku, tāpat viņš esot dzirdējis Vallas saucienus pēc palīdzības, bet, kad beidzot ticis iekšā telpā, atradis žurnālistes nedzīvo ķermeni. 

Apsūdzības puse tikmēr saka - dažas stundas pirms izbrauciena Madsens internetā meklējis informāciju par "galvas nogriešanu meitenei", kā arī savā datorā skatījās video ar sieviešu noslepkavošanām. Izmeklētāji arī atrada Madsena spermu uz drēbēm, kuras viņš valkāja liktenīgajā dienā. Pats izgudrotājs gan noliedz, ka viņam ar Vallu būtu bijis seksuāla rakstura kontakts. 

Sākotnēji dāņu uzņēmējs apgalvoja, ka žurnālistes nāvi izraisījis zemūdenes lūkas vāks, kas uzkritis uz viņas galvas, tomēr autopsijā nav fiksēti galvaskausa lūzumi, kas izslēdz šādu versiju. Tā vietā brūces konstatētas uz sievietes ribām un dzimumorgānu apvidū. 

Lietas izskatīšana turpināsies un paredzēts, ka spriedums tiks nolasīts 25. aprīlī.