Musulmaņu sieviete veikalā Londonā nofilmē, ar ko viņai nākas saskarties. VIDEO
Kāds melnādains vīrietis vārdiski ar naida runu uzbruka islāmticīgai sievietei, kura valkāja seju aizsedzošu apģērbu. „Es pat nevaru zināt, vai tu esi vīrietis, vai sieviete,” kliedza viņai svešais cilvēks.
Pasaulē
2016. gada 4. aprīlis, 14:26

Musulmaņu sieviete veikalā Londonā nofilmē, ar ko viņai nākas saskarties. VIDEO

Jauns.lv

Šis video nedēļas nogalē izraisīja plašas diskusijas pasaules ziņu portālos un sociālajos tīklos. Kāda islāmticīgā sieviete, kura, protams, valkā nikābu, veikalā saskārās ar neiecietību no melnādaina vīrieša puses.

25 gadus vecā Ahlama Saīda atradās pārtikas veikalā „Shepherd’s Bush store” Londonā, kad viņai vārdiski sāka uzbrukt kāds nepazīstams cilvēks. Vīrietis agresīvi izkliedza frāzes „es pat nezinu, vai tu esi vīrietis, vai sieviete” un „kāpēc tu to [nikābu –  red.piez.] valkā???”

Agresors savas meitas mudināja vērsties pret Saīdu, paužot viņām „sakiet šai, ko gribat, viņa tāpat nesaprot angliski,” un visbeidzot Saīdas izskatu pielīdzināja veikalā ienākušam Betmenam. Brīdī, kad konflikts eskalējās, Ahlama nolēma notiekšo filmēt telefonā.

Sieviete, kuras izcelsme meklējama Somālijā, centās ar svešo vīrieti runāt par to, kādu gan komunikācijas un tolerances piemēru viņš rāda savām meitām, taču sapratni no viņa puses neguva. Šī cilvēka meita no pārbīļa par tēva agresiju aizsedza seju un raudāja, taču tēvs turpināja savu naida runu: „Es zinu vienu balto sievieti, kura apprecējās ar „muslimu”, un tagad viņai ir ISIS karogs uz muguras,” savu redzējumu klāstīja rupeklis, kuru līdz šim nav izdevies identificēt.

Konflikts Londonas veikalā nenorima arī tad, kad tajā iestaistījās kāds no apmeklētājiem un pat veikala personāls, taču Saīda kundze pārtrauca to filmēt. Sieviete vēl nav vērsusies policijā, tomēr plānojot to darīt, ziņo „Mail Online”.

Islāmticīgā sieviete veikalā Londonā saskaras ar rasismu no melnādaina vīrieša puses: Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no video