foto: AP/Scanpix/LETA
Negaidīts pavērsiens Krievijas lidmašīnas katastrofas izmeklēšanā
Glābēji notikuma vietā mēģina noskaidrot lidmašīnas avārijas iemeslus.
Pasaulē
2018. gada 21. februāris, 20:30

Negaidīts pavērsiens Krievijas lidmašīnas katastrofas izmeklēšanā

Jauns.lv

Speciālisti cenšas saprasta, kāpēc "An-148" piloti nepievērsa uzmanību trauksmes singalizācijai, kas atbildēja par nestrādājošiem apsildītājiem.

Netālu no Maskavas nogāzusies lidmašīna; izdzīvojušo nav

Pie Maskavas svētdien avarējusi Krievijas pasažieru lidmašīna, kurā atradās 71 cilvēks.

gallery icon

Federālās gaisa transporta aģentūras darbinieks paziņoja, ka iespējamais pasažieru lidmašīnas "An-148" traģēdijas cēlonis varēja būt problēma ar signalizāciju, kurai bija jāiedarbojas brīdī, kad atslēdzās sildītāji, kas atbildīgi par spiediena uztveršanu.

foto: AP/Scanpix/LETA
Glābēji notikuma vietā mēģina noskaidrot lidmašīnas avārijas iemeslus.

"Lielākā neskaidrība šobrīd ir tā, kāpēc piloti nereaģēja uz signalizāciju, kas vēstīja par to, ka nedarbojas sildītāji. Viņu priekša bija veselas trīs lampiņas. Bija arī skaņas signalizācija. Iespējams, viņi aizmirsa ieslēgt sildītājus un nepievērsa uzmanību signalizācijai. Tas ir ļoti dīvaini, var gadīties, ka signalizācija kaut kādu iemeslu dēļ nenostrādāja," ziņo anonīms avots no Federālās gaisa transporta aģentūras.

Pieņēmums par problēmām ar signalizāciju apstiprinās nekoordinētās pilotu darbībās - viens pilots vērsa lidmašīnas purnu uz leju, lai uzņemtu ātrumu, bet otrs turpināja vadīt to iepriekšējā režīmā.

"Tas nozīmē, ka viņi nesaprata, kas notiek. Signalizācija, visticamāk, nestrādāja," paziņoja avots.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Krievijas pasažieru lidmašīnas avārijā netālu no Maskavas svētdien gājis bojā 71 cilvēks, paziņojuši izmeklētāji.

Lidmašīnā atradās 65 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Neviens no viņiem nav izdzīvojis, apstiprinājušas varasiestādes.

Krievijā sēro par lidmašīnas avārijā bojāgājušajiem

Maskavā un Orienburgā ļaudis sēro par svētdien lidmašīnas "An-148" bojāgājušajiem - 71 cilvēku. Domodedovas un Orskas lidostās gulst ziedi.

gallery icon

Aviokompānijas "Saratov Airlines" lidmašīna "Antonov An-148" bija ceļā no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Kazahstānu.

Neilgi pēc izlidošanas lidmašīna pazuda no radariem un pēc tam avarēja Ramenskas reģionā, netālu no Maskavas.