foto: Ekrānuzņēmums
Sirmgalvji Krievijā kaujas, lai tiktu pie 47 rubļus vērtām vistām
Pensionāri Rjazaņā cenšas sagrābt pēc iespējas vairāk lēto vistu.
Pasaulē
2018. gada 14. februāris, 08:11

Sirmgalvji Krievijā kaujas, lai tiktu pie 47 rubļus vērtām vistām

Jauns.lv

Rjazaņā sirmgalvji veikalā "Dixie" sakāvušies vistu dēļ, kuras maksāja 47 rubļus (apmēram 0,66 eiro) kilogramā. Cilvēku, kuri vēlējās iegādāties akcijas preci, gluži vienkārši bija par daudz.

Neskatoties uz to, ka akcijas notikumos bija teikts, ka viens cilvēks drīkst ņemt ne vairāk kā 5 vistas, pensionāres centās sagrābt pēc iespējas vairāk. Tā rezultātā sākās kautiņš, kuru nofilmēja aculiecinieki.

Neviltoti prātā nāk Edgara Liepiņa dziedātā dziesma par "Mildu Plukšu", kurā zīmīgi citēta attiecīga aina – "Apkārt saskrien nikna tauta, vista tiek pa daļām rauta..."

foto: Ekrānuzņēmums
Pensionāri Rjazaņā cenšas sagrābt pēc iespējas vairāk lēto vistu.

Cilvēki internetā veikalā notikušo komentē dažādi. Daži kundzītēm jūt līdzi, citi - gluži pretēji - par notikušo ir nepatīkami pārsteigti.

"Laimīgās vecumdienas. Paldies valdībai,"komentē Jurijs.

"Nekādas pašcieņas," piebilst cits lietotājs.

"Cik liela bija atlaide? 10 Rubļi?" smaidot vaicā Zigijs.

"Padomju savienībā tā pirkām kartupeļus, tagad vistas," domās dalās Terēza.

"Putina elektorāts," kodolīgs ir Vasilijs.

"Tur nav nekā smieklīga. Liels pensionāru skaits, kas cīnās par apšaubāmas kvalitātes vistām. Šķiet, ka visi pensionāri ir izbadējušies un par savu pensiju nevar atļauties nopirkt vistu. Es arī esmu pensionāre, un es spēju izdzīvot. Es tā nemestos pēc nocenotas un apšaubāmas kvalitātes vistas. Vispār vecā paaudze bieži uzvedas neatbilstoši un man par viņiem kauns. Tāpat man arī kauns par jauniešu komentāriem, kuri to visu filmēja. Ko šie cilvēki var iemācīt jauniešiem?" apgalvo pensionāre.

Janvāra beigās līdzīgi notikumi risinājās arī Francijā, kur cilvēki lielveikalos izraisīja kautiņus dēļ atlaides šokolādes un riekstu krēmam "Nutella".

Haotiskas ainas nofilmētas vairākos "Intermarche" lielveikalos, kur "Nutella" krēmam 950 gramu iepakojumā cena samazināta no 4,70 eiro līdz 1,41 eiro. Atlaides piemērotas miljonam burciņu.

"Intermarche" skaidroja, ka atlaižu piemērošana bijis tikai un vienīgi "Intermarche" lēmumus, un pauda nožēlu par šī lēmuma sekām.

Bija plānots, ka atlaides, kas tika izreklamētas ceturtdien, būs spēkā līdz sestdienai, taču daudzos lielveikalos produkcija tika izpirkta zibenīgi.

Tikmēr vairākos citos veikalos tirdzniecība noritējusi mierīgi.

Tēmas