foto: Reuters/Scanpix/LETA
FOTO: milzu vējš Šveicē nopūš no sliedēm pasažieru vilcienu; ir cietušie
Par cietušo traumu nopietnību oficiālas informācijas pagaidām nav.
Pasaulē
2018. gada 3. janvāris, 23:10

FOTO: milzu vējš Šveicē nopūš no sliedēm pasažieru vilcienu; ir cietušie

Kasjauns.lv

Portāls Kasjauns.lv jau vēstīja, ka pēdējās diennakts laikā Rietumeiropā un Britu salās plosās spēcīgā vētra Eleonora, kura nu pamatīgi skārusi arī Šveici.

Netālu no Lenkas pilsētas Bernes kantonā šodien vētrā no sliedēm nopūsts pasažieru vilciena vagons. Negadījumā cietuši astoņi cilvēki.

Kā vēsta Šveices mediji, vilciena vagonā kopumā bijuši 22 cilvēki, kuru vidū arī četri bērni, kurus glābēji kā pirmos izcēla no apkritušā vagona.

Milzu vējš Šveicē nopūš no sliedēm pasažieru vilcienu

Netālu no Lenkas pilsētas Bernes kantonā šodien vētrā no sliedēm nopūsts pasažieru vilciena vagons. Negadījumā cietuši astoņi cilvēki.

gallery icon
40

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka naktī uz trešdienu Īrijai, kā arī atsevišķiem Lielbritānijas un Ziemeļfrancijas apgabaliem pāri traucās vētra "Eleonora", un tās laikā daudzviet applūdušas ielas, sagāzti koki un pārrautas elektrības līnijas.

Vētra skārusi arī Beļģiju un Nīderlandi, kur atcelti aptuveni 200 avioreisi un vilcieni kursē ar samazinātu ātrumu. Piekrastes rajonos vilcienu satiksme apturēta. Piejūras reģionos arī aizliegta automašīnu satiksme pāri tiltiem.

Gatavojoties vētrai, aktivizēta arī Nīderlandes plūdu barjera Ziemeļjūrā.

Francijas Iekšlietu ministrija ziņoja, ka vētras dēļ ievainojumus guvuši deviņi cilvēki, tostarp četri guvuši nopietnas traumas.

Vētras "Eleonora" postījumi Eiropā

Naktī uz trešdienu Īrijai, kā arī atsevišķiem Lielbritānijas un Ziemeļfrancijas apgabaliem pāri traucās vētra "Eleonora", un tās laikā daudzviet applūdušas ...

gallery icon
52

Viens cilvēks vētras dēļ savainojies arī Nīderlandē.

Francijas ziemeļos plkst.9 bez elektrības bija 200 000 mājsaimniecību, atzina elektrotīklu uzņēmums "Enedis", norādot, ka atjaunošanas darbos ir iesaistīti 2000 tās darbinieku.

Īrijā elektroapgāde atjaunota 123 000 klientu, bet 27 000 joprojām ir bez elektrības. Ziemeļīrijā bez elektroapgādes palikuši 20 000 māju, vēsta ziņu aģentūra "Press Association".

Dažos Anglijas apvidos bez elektrības palikuši 2500 māju un uzņēmumu, un vētrā nolauzti koki un apgāztas automašīnas aizsprostojušas vairākas šosejas.

Vētra "Eleonora" posta arī Franciju

Naktī uz trešdienu Īrijai, kā arī atsevišķiem Lielbritānijas un Ziemeļfrancijas apgabaliem pāri traucās vētra "Eleonora", un tās laikā daudzviet applūdušas ...

gallery icon
22

Piesardzības nolūkos, lai pasargātu Londonu no iespējamās aplūšanas, aizvērta Temzas barjera.

Īrijā vēja ātrums sasniedzis 43 metrus sekundē (155 kilometrus stundā), un Atlantijas okeāna piekrastes pilsētā Golvejā izraisījušies plūdi.

Francijas dzelzceļa uzņēmums SNCF pavēstīja, ka reģionālā satiksme Normandijā un Elzasā apstājusies. Tālsatiksmes vilcieni kursē normāli.

Lielbritānijā plosās vētra "Eleonora"

Haoss uz autoceļiem, traucēta lidostu darbība, tūkstošiem māju bez elektrības – Apvienotajā Karalistē spēkā pieņemas vētra “Eleonora”, vēja brāzmām sasniedzot ...

gallery icon
21

Strasbūras un Bāzeles-Miluzas lidostas darbojušās ar pārtraukumiem. Parīzes Šarla de Golla lidostā aizkavējušies 60% no izejošajiem reisiem un trešā daļa ienākošo reisu. Daži reisi arī novirzīti uz citām lidostām.

Parīzē spēcīgā vēja dēļ slēgts arī Eifeļa tornis, kā arī visi pilsētas parki, lai krītošie koki vai koku zari nesavainotu cilvēkus.

Francijas jūras satiksmes institūcijas ziņoja, ka Normandijas piekrastē, kur bijuši septiņus metrus augsti viļņi, otrdienas vakarā bīstamā operācijā ar helikoptera iesaistīšanu izglābts burātājs.

Kuģi brīdināti par pamesto jahtu, kuras atrašanās vietu nebija iespējams noteikt.

Vētra skārusi arī Beļģiju. Lai gan vēja ātrums samazinājies, Briselē slēgti vairāki parki un glābšanas dienesti saņēmuši daudzus ziņojumus par nolauztiem kokiem.

Sliktie laikapstākļi traucējuši arī Frankfurtes lidostas un Cīrihes lidostas darbu.

Šveices mediji vēstīja, ka vairākos kantonos bez elektroapgādes palikušas aptuveni 14 000 māju.

"Eleonora", kas ir ceturtā spēcīgā vētra Eiropā kopš decembra, virzās uz Francijas Alpiem un Korsiku.

Meteorologi prognozē, ka vētra skars arī Austriju.