foto: Vida Press
Britu tūristei Laurai, kura Ēģiptē aizturēta par pretsāpju zāļu ievešanu, nolasīts tiesas spriedums
Laura Plammere ar vīru Omāru.
Pasaulē
2017. gada 28. decembris, 10:19

Britu tūristei Laurai, kura Ēģiptē aizturēta par pretsāpju zāļu ievešanu, nolasīts tiesas spriedums

Kasjauns.lv

Britu tūriste Laura Plammere, kura šā gada oktobra sākumā aizturēta Hurgadas lidostā par neatļautu pretsāpju medikamentu ievešanu valstī, notiesāta, vēsta "The Independent".

Sievietei piespriesti trīs gadi stingrās uzraudzības cietumā par pretsāpju medikamenta Tramadola ievešanu Ēģiptē lielā apjomā. (Šis medikaments ir legāls Apvienotajā Karalistē, bet Ēģiptē tiek pielīdzināts narkotikām). 

Tiesā Laura atzinusi, ka tabletes uz Ēģipti vedusi pēc sava vīra Omāra pasūtījuma, kurš ciešot no pamatīgām muguras sāpēm. Laura neesot zinājusi, ka Tramadols Ēģiptē ir aizliegts. 

foto: Vida Press
Laura Plammere ar vīru Omāru.

Plammeres māsa medijiem pastāstīja, ka sprieduma nolasīšanas dienā klāt bijusi arī Lauras māte, kura burtiski sabrukusi, kad meita rokudzelžos aizvesta atpakaļ uz kameru. 

Par ko ir stāsts?

33 gadus vecā Laura Plammere tika aizturēta Ēģiptes lidostā, kad viņas ceļojuma koferī atrasti spēcīgi pretsāpju medikamenti - Tramadols. 

Laura bija devusies divu nedēļu atpūtā uz Sarkanās jūras kūrortu Ēģiptē. Aizdomās par narkotisko vielu ievešanu, sieviete trīs mēnešus tika turēta Hurgadas cietuma kamerā kopā ar slepkavām, prostitūtām un narkodīleriem. 

Lauras māsa medijiem atklāja, ka medikamenti bija novietoti čemodāna augšpusē un Laura tos nav centusies noslēpt. Sievietes ģimenei sākotnēji tika teikts, ka Laurai draud 25 gadu cietumsods, vai pat nāves sods, taču tiesa meitenei piespriedusi trīs gadu cietumsodu. 

Laura Plammere Hurgadas lidostā ielidoja šā gada 9. oktobrī, lai satiktu savu vīru – ēģiptieti Omāru. Viņš ciešot no spēcīgām muguras sāpēm, tāpēc Laura no Lielbritānijas atvedusi pretsāpju medikamentus – Tramadolu, ko izmanto stipri sāpju remdēšanai.