foto: Vida Press
Ūdenslīdējiem beidzot izdevies atrast visas mirušās zviedru žurnālistes Vallas ķermeņa daļas
Pasaulē
2017. gada 30. novembris, 12:00

Ūdenslīdējiem beidzot izdevies atrast visas mirušās zviedru žurnālistes Vallas ķermeņa daļas

Kasjauns.lv

Dānijas policija trešdien, 29. novembrī, paziņojusi, ka ūdenslīdēji atraduši nogalinātās zviedru žurnālistes Kimas Vallas labo roku, līdz ar to atrastas visas mirušās žurnālistes atdalītas ķermeņa daļas, vēsta “The Local”. 

Otra roka atrasta Kjoges līcī netālu no Kopenhāgenas. Līdzīgi kā pārējām ūdenslīdēju atrastajām sievietes ķermeņa daļām, arī šai rokai bijis piestiprināts smagums, lai novērstu tās uzpeldēšanu virs ūdens, teikts policijas paziņojumā. 

foto: Vida Press

Labā roka atrasta simts metru attālumā no vietas, kur iepriekš atrasta Vallas kreisā roka – netālu no zemūdens maršruta naktī, kad žurnāliste gājusi bojā. 

Kopenhāgenas policijas inspektors Jens Mollers apstiprināja, ja ekspertīzēs pierādīsies, ka abas atrastās rokas piederējušas zviedru žurnālistei, tad var pieņemt, ka visas nogalinātās sievietes ķermeņa daļas ir atrastas. 

“Tam visupirms ir ētiska nozīme, jo tagad Kimas Vallas ģimene varēs apglabāt veselu cilvēku,” uzsvēris Jensens. 

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka dāņu uzņēmējs un pašdarinātās zemūdenes īpašnieks Pīters Madsens atzinis, ka sadalījis zviedru žurnālistes Kimas Vallas ķermeni vairākos gabalos.

Sākotnēji dāņu uzņēmējs apgalvoja, ka žurnālistes nāvi izraisījis zemūdenes lūkas vāks, kas uzkritis uz viņas galvas, tomēr autopsijā netika fiksēti galvaskausa lūzumi, kas izslēdza šādu versiju. Tā vietā brūces konstatētas uz sievietes ribām un dzimumorgānu apvidū.  

foto: Vida Press

Atgādinām, ka Madsens tika aizturēts neilgi pēc tam, kad Dānijas ūdeņos atrastas zviedru žurnālistes Kimas Vallas mirstīgās atliekas, precīzāk, rumpis bez galvas, kājām un rokām. Pēc tam, kad sievietes ķermenis tika atrasts, kriminālistikas pārbaudē apstiprinājies, ka viņas galva, rokas un kājas pirms iemešanas jūrā atdalītas ar nodomu.   

Mirušās Kimas Vallas piemiņas pasākums

Žurnālistes Kimas Vallas piemiņas pasākums un vienlaikus arī fonda dibināšanas sarīkojums.

gallery icon