Publiskots video no pašas pēdējās reizes, kad Prinss dziedāja savu "Purple rain". FOTO. VIDEO
Amerikā sēro par popmūzikas pāragro aiziešanu mūžībā.
Pasaulē
2016. gada 22. aprīlis, 08:46

Publiskots video no pašas pēdējās reizes, kad Prinss dziedāja savu "Purple rain". FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Dzīves laikā Prinss pārdevis vairāk kā 100 miljonus savu ierakstu kopiju, un tagad, pēc nāves, viņa mūzika vismaz uz kādu laiku piedzīvos otro atdzimšanu. Amerikāņu popmūziķis no dzīves šķīrās vakar 57 gadu vecumā.

Fani pulcējas gan Prinsa mītnespilsētā Minesotā, ASV, gan vietā, kur tika gaidīts viņa nākamais koncerts. Mūziķa cienītāji raud, apskaujas, un rokās tur violetas sveces vai arī violeto toni iekļauj savā apģērbā, godinot Prinsa lielāko hitu "Purple rain".

Arī mūzikas kanāls MTV savu logo tviterī nomainīja uz lillā toni.

ASV prezidents Baraks Obama paudis, ka "pasaule pazaudējusi radošu ikonu," vēsta BBC. Internetā parādījies nieka 27 sekunžu garš labas kvalitātes video, kurā kāds no Prinsa pēdējās uzstāšanās apmeklētājiem nofilmējis viņu dziedam "Purple rain". Balss skan jaudīgi un labi, noklausies (sk. zemāk)!

Tikmēr jaunākās versijas par Prinsa nāves iemesliem ved narkotiku virzienā. Zināms, ka pagājušajā nedēļā viņam sniegta palīdzība, lai likvidētu opiātu pārdozēšanas sekas. Prinsu atrada bezsamaņā guļošu savās mājās Minesotā un vēlāk slimnīcā mūziķis atzīts par mirušu.

Publiskots video no pašas pēdējās reize, kad Prinss izpildīja "Purple rain":


Kasjauns.lv/Foto: EPA/Reuters/Scanpix/LETA