foto: Reuters/Scanpix/LETA
Maltā nogalināto žurnālisti izvada ar aplausiem
Pasaulē
2017. gada 5. novembris, 11:47

Maltā nogalināto žurnālisti izvada ar aplausiem

Kasjauns.lv

Piektdien, 3.novembrī tūkstošiem cilvēku Maltas žurnālistes dzimtajā pilsētā Bidnijā un Mostā veltīja skaļus aplausus, kad pēc dievkalpojuma Dafnes Karuanas Galisijas zārks tika nogādāts uz katafalku.

Simtiem cilvēku atvadās no Maltā nogalinātās žurnālistes

Maltā noslepkavotās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicias bērēs piektdien piedalījušies simtiem cilvēku, bet preses pārstāvji privātajā dievkalpojumā netika ielaisti.

gallery icon

Dafnes zārku no baznīcas palīdzēja iznest viņas dēli. tikai 3,21 kilometru tālāk no vietas, kur žurnāliste 16. oktobrī tika brutāli nogalināta.

Lielais cilvēku pūlis pieprasīja taisnīgumu un dziedāja Maltas himnu. Karogi bija nolaisti pusmastā

Bēres notika Mostā un piemiņas misi vadīja Maltas arhibīskaps Šarls Šikluna.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Nogalinātās žurnālistes vīrs un trīs dēli.

Medijiem tika publiskota daļa no arhibīskapa runas, kurā žurnālistes slepkavas tiek aicinātas nožēlot, pirms nav par vēlu.

"Lai cik centīgi jūs arī nemēģinātu izvairīties no cilvēku tiesas, no Dieva tiesas jūs nekad neizbēgsiet," vēršoties pie slepkavām, sacīja Šikluna.

Bērēs piedalījās arī Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni, Maltas valdības amatpersonas un opozīcijas pārstāvji.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka 16. oktobrī tika nogalināta Maltas pazīstamākā žurnāliste Dafne Karuana Galisija.

Žurnāliste bija izgājusi no mājas, lai brauktu uz Mostu, kad uzsprāga viņas iznomātā "Peugeot" markas automašīna. Pēc sprādziena automašīna iebrauca tuvumā esošajā laukā, bet pati žurnāliste gāja bojā notikuma vietā.

Maltas premjers Džozefs Muskats, kurš šogad saskārās ar apsūdzībām korupcijā, notikušo nosauca par barbarisku uzbrukumu preses brīvībai.

Maltas valdība izsludinājusi viena miljona eiro atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atrast žurnālistes slepkavas.

Maltā savā automašīnā uzspridzināta slavena žurnāliste, kura cīnījās pret korupciju

gallery icon

53 gadus vecajai Galisijai piederēja populārs blogs, kurā viņa rakstīja par korupciju un bieži vien nežēloja vietējos politiķus.
Karuna Galisija bija Maltā pretrunīgi vērtēta žurnāliste, kura nebaidījās cīnīties pret korupciju, atmaskojot politiķu ofšoru kompānijas un citas pretlikumīgās darbības.

Žurnāliste bija atklājusi, ka kādā Maltā bāzētā bankā bijuši dokumenti, kuros atklājās Muskata sievas saistība ar kādu kompāniju Panamā. Starp uzņēmumu un bankas kontiem Azerbaidžānā tikušas pārskaitītas lielas naudas summas. Gan Muskats, gan viņa sieva apsūdzības noliedza.

Maltā tūkstošiem protestētāju pieprasa atrast un sodīt žurnālistes slepkavas

Maltas galvaspilsētā Valletā svētdien vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās protesta akcijā, pieprasot atrast un sodīt pirms nedēļas nogalinātās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicias ...

gallery icon