foto: Ekrānuzņēmums
Interešu konflikta dēļ nogalinātās Maltas žurnālistes ģimene pieprasa nomainīt tiesnesi
Skerri Herera bija tiesnese, kura norīkota izmeklēt Maltas neatkarīgās žurnālistes slepkavības lietu.
Pasaulē
2017. gada 17. oktobris, 14:22

Interešu konflikta dēļ nogalinātās Maltas žurnālistes ģimene pieprasa nomainīt tiesnesi

Kasjauns.lv

Ģenerālprokurors neiebilst pret ģimenes lūgumu, lai tiesnese Konsula Skerri Herera netiktu pielaista izmeklēšanā, jo viņai ar noslepkavoto žurnālisti bijis interešu konflikts. Arī viņa bija saņēmusi kritiku no blogeres un Maltas neatkarīgās žurnālistes Dafnes Karuanas Galisijas.

Cilvēki Maltā sēro par nogalināto žurnālisti Dafni Karuanu Galisiju

gallery icon

Nogalinātās žurnālistes ģimene pieprasījusi, lai Konsuela Skerri Herera tikta atbrīvota no izmeklēšanas lietā par Karuanas Galisijas auto uzspridzināšanu.

"Malta Today" ziņo, ka ģenerālprokurors šim ģimenes lūgumam neliks nekādus šķēršļus.

foto: Ekrānuzņēmums
Skerri Herera bija tiesnese, kura norīkota izmeklēt Maltas neatkarīgās žurnālistes slepkavības lietu.

Tieši Skerri Herera bija tiesnese, kura norīkota izmeklēt Maltas neatkarīgās žurnālistes slepkavības lietu.

Žurnāliste Karuana Galisija ne reizi vien kritizēja šo tiesnesi, par ko tika iesūdzēta tiesā par neslavas celšanu.

"Nav pareizi, ja izmeklēšanu vadītu Skerri Herera, jo tas radītu milzīgu interešu konfliktu, kas var kavēt visu izmeklēšanu. Mēs neuzticamies un neticam, ka Herera var veikt nopietnu un objektīvu izmeklēšanu lietā par vadošās žurnālistes brutālo slepkavību," paziņoja ģimene.


Skerri Hererai tiesvedības komisija izteikusi pārmetumus par tiesiskās ētikas kodeksa pārkāpšanu, kas apdraud viņas godīgumu un personisko cieņu. Tiesnesei bijis mīlas romāns ar policijas inspektoru.

Karuana Galisija savā blogā ne reizi vien minējusi par Skerri Hereras un viņas pavadoņa Roberta Musumeki ciešajām saitēm.

2010. gada janvārī Skerri Herera apmeklēja pusdienas, kurās piedalījās arī raidorganizācijas pārstāvis Lū Bondi ar savu partneri Reičelu Atardu. Pēc šīs tikšanās medijos parādījās melīga informācija par to, ka Dafnes vīrs viņu mājās fiziski iespaidojot, kas presei bija kā saldais ēdiens.

Maltā savā automašīnā uzspridzināta slavena žurnāliste, kura cīnījās pret korupciju

gallery icon

Kad Karuana Galisija kliedēja tenkas, viņa savā blogā metās cīņā pret tiesnesi, publicējot fotogrāfijas no ballītēm, kuras lika apšaubīt tiesneses atbilstību amatam.

Skerri Herera iesūdzēja žurnālisti tiesā par neslavas celšanu, bet vēlāk savas apsūdzības atsauca.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Pirmdien,16. oktobrī tika nogalināta Maltas pazīstamākā žurnāliste Dafne Karuana Galisija. Policija paziņoja, ka viņas auto eksplodēja spēcīgs spridzeklis. Žurnāliste bija izgājusi no mājas, lai brauktu uz Mostu, kad uzsprāga viņas iznomātā "Peugeot" markas automašīna. Pēc sprādziena automašīna iebrauca tuvumā esošajā laukā, bet pati žurnāliste gāja bojā notikuma vietā.

Maltas premjers Džozefs Muskats, kurš šogad saskārās ar apsūdzībām korupcijā, notikušo nosauca par barbarisku uzbrukumu preses brīvībai.

53 gadus vecajai Galisijai piederēja populārs blogs, kurā viņa rakstīja par korupciju un bieži vien nežēloja vietējos politiķus.

Karuna Galisija bija Maltā pretrunīgi vērtēta žurnāliste, kura nebaidījās cīnīties pret korupciju, atmaskojot politiķu ofšoru kompānijas un citas pretlikumīgās darbības.

Žurnāliste bija atklājusi, ka mazā Maltā bāzētā bankā bijuši dokumenti, kuros atklājās Muskata sievas saistība ar kādu kompāniju Panamā. Starp uzņēmumu un bankas kontiem Azerbaidžānā tikušas pārskaitītas lielas naudas summas. Gan Muskats, gan viņa sieva apsūdzības noliedza.