foto: Imaginechina / Splash News/ Vida Press
"AirAsia" apkalpe un pasažieri piedzīvo histēriju, lidmašīnai strauji zaudējot augstumu
Aviokompānijas "AirAsia" lidmašīna.
Pasaulē
2017. gada 17. oktobris, 14:05

"AirAsia" apkalpe un pasažieri piedzīvo histēriju, lidmašīnai strauji zaudējot augstumu

Kasjauns.lv

Aviokompānijas “AirAsia” pasažieri un apkalpe reisā no Pērtas, Austrālijā, līdz Bali, piedzīvojuši pamatīgu paniku, kad lidaparāts gaisā pēkšņi strauji sācis zaudēt augstumu. 

Lidmašīnā jau tā valdošo satraukumu pastiprinājusi apkalpes neprofesionālā reakcija, proti, pasažieri apgalvo, ka lidaparāta apkalpe kritusi histērijā, skaļi kliedzot un pat raudot. 

Spiediena problēmu dēļ, lidmašīna dažu minūšu laikā zaudēja augstumu vairāku kilometru robežās, taču, tā vietā, lai nesatrauktu pasažierus, apkalpe rīkojusies tieši pretēji. 

“Panika pastiprinājās tikai apkalpes uzvedības dēļ. Viņi kliedza un izskatījās pārbijušies. Pasažieri skatījās uz apkalpi, lai sagaidītu kādu mierinājumu, vai skaidrojumu, bet tas netika sniegts,” portālam “News.com” atstāsta kāds pasažieris. 

Vēl kāds pasažieris uzsver, ka panika lidaparātā nebūtu bijusi tik liela, ja apkalpe nekristu tādā histērijā.

Pēc tehniskajām problēmām reiss tika novirzīts atpakaļ uz Pērtas lidostu, kur veica mierīgu nosēšanos. Uz lidaparāta klāja atradās 151 pasažieris. 

Tikmēr aviokompānijā uzsver, ka atzinīgi novērtē pilotu un apkalpes drošības procedūru ievērošanu. 

Gaisa kuģa “Airbus A320” augstuma zaudēšana fiksēta flightaware.com datos. Tā esot normāla parādība salona spiediena pazemināšanās gadījumā.