foto: AP
"Ofēlijas" posts Īrijā: trīs mirušie, bez elektrības 360 000 mājsaimniecību
"Ofēlija" plosās Īrijā.
Pasaulē
2017. gada 17. oktobris, 07:40

"Ofēlijas" posts Īrijā: trīs mirušie, bez elektrības 360 000 mājsaimniecību

Kasjauns.lv

3. kategorijas viesuļvētra "Ofēlija" pirmdien, 16. oktobrī, brāzās pāri Īrijai, izraisot pamatīgus postījumus un prasījusi jau trīs cilvēku dzīvības. Īrijas Izglītības departaments ir oficiāli apstiprinājis, ka visas skolas paliks slēgtas arī šodien, 17. oktobrī, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Īrija gatavojas gadsimta vētrai "Ofēlija"

Bailēs par spēcīgā ciklona ietekmi, Īrijā slēgtas ne tikai skolas, bet arī valdības ēkas, tiesas, atcelti arī vairāk nekā 130 ...

gallery icon

Ministrs Ričards Brutons uzsvēris, ka galvenais ir bērnu drošība, tāpēc pieņemts lēmums skolas slēgt arī otrdien. 

Ministrs sacīja: “Lai arī tiek atzīts, ka dažas skolas var nebūt tik smagi ietekmētas kā citas, pieejamā informācija liecina, ka vairāk nekā 350 000 uzņēmumu un māju jau ir bez elektrības, stiprie vēji joprojām rada postījumus visā valstī, vētra progresē."

Tikmēr Augstākā līmeņa mācību iestādes pašas pieņems lēmumus par mācību atsākšanu.

foto: REUTERS
"Ofēlija" plosās Īrijā.

Nacionālā ārkārtas situāciju koordinācijas grupa paziņojusi, ka sabiedriskā transporta – pakalpojumi netiks atjaunoti līdz otrdienas rītam. Ziņots, ka bez elektrības šobrīd ir 365 tūkstoši mājsaimniecību valstī.

Īrijas meteoroloģijas centrs valsts dienvidu piekrastē joprojām spēkā atstājis sarkano brīdinājumu, lai arī vētra virzās prom no Īrijas un tik slikti laikapstākļi kā pirmdien tur vairs nav gaidāmi. 

Premjerministrs Leo Vardakars "Ofēlijas" ietekmi raksturoijs kā ārkārtas situāciju.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka bailēs par spēcīgā ciklona ietekmi, Īrijā pirmdien, 16. oktobrī, slēgtas ne tikai skolas, bet arī valdības ēkas, tiesas, atcelti arī vairāk nekā 130 reisi Dublinas lidostā.

“Ofēlija” klasificēta kā trešās kategorijas viesuļvētra un tā varētu kļūt par pēdējos 30 gados spēcīgāko tropisko vētru, kas skārusi Īriju. Tā varētu būt spēcīgāka par 1987. gada vētru, kas paņēma 18 dzīvības.