foto: AP
"Ofēlija" plosās Īrijā: ziņo par bojāgājušajiem, sinoptiķiem jauni brīdinājumi valstij
Pasaulē
2017. gada 16. oktobris, 14:30

"Ofēlija" plosās Īrijā: ziņo par bojāgājušajiem, sinoptiķiem jauni brīdinājumi valstij

Kasjauns.lv

Īrijas meteoroloģijas dienests “Met Eireann” izdevis jaunus brīdinājumus par destruktīviem postījumiem Īrijā, plosoties vētrai "Ofēlija". Vēja ātrums varētu pārsniegt 150km/h, pagaidām vētra skārusi Munsteras un Leinsteras apgabalus (Īrijas dienvidi). Vētras spēks esot potenciāls drauds cilvēku dzīvībai.

Īrija gatavojas gadsimta vētrai "Ofēlija"

Bailēs par spēcīgā ciklona ietekmi, Īrijā slēgtas ne tikai skolas, bet arī valdības ēkas, tiesas, atcelti arī vairāk nekā 130 ...

gallery icon

Bailēs par spēcīgā ciklona ietekmi, Īrijā slēgtas ne tikai skolas, bet arī valdības ēkas, tiesas, atcelti arī vairāk nekā 130 reisi Dublinas lidostā. “Ofēlija” klasificēta kā trešās kategorijas viesuļvētra un tā varētu kļūt par pēdējos 30 gados spēcīgāko tropisko vētru, kas skārusi Īriju. Tā varētu būt spēcīgāka par 1987. gada vētru, kas paņēma 18 dzīvības. 

Tikmēr Īrijas dienvidos - Vaterfordā - jau ziņo par vienu bojāgājušo, kuram virsū uzkritis koks. Sieviete mirusi savā automašīnā, kad tai pāri pārgāzies vēja nolauzts koks, savukārt kāds vīrietis gājis bojā no ievainojumiem, ko guva mēģinot sazāģēt uz ceļa nogāzušos koku.

Arī trešā upura dzīvību laupījis krītošs koks, kas uzgāzies viņa automašīnai.

foto: AFP

Apmēram 120 000 mājsaimniecību palikušas bez elektrības, atbildīgie dienesti ziņo, ka remontdarbi varētu ilgt vairākas dienas. 

Sinoptiķi brīdina iedzīvotājus uzmanīties no lidojošiem priekšmetiem, piemēram, atrautiem jumtu gabaliem, kā arī turēties pa gabalu no kokiem, kas vēja ietekmē varētu lūzt. 

Īrijas premjerministrs Leo Vardakars aicinājis īru sabiedrību palikt telpās, uzsverot, ka iedzīvotāju drošība šobrīd ir galvenā prioritāte. Uzstājoties ar runu Dublinā, pirms Ministru kabineta sanāksmes, Vardakars atgādināja, ka vakar, 15. oktobrī, sinoptiķu izsludinātais sarkanais brīdinājums attiecas uz visu valsti, katru tās apgabalu, pilsētu, ciemu. 

foto: REUTERS
Viesuļvētra "Ofēlija" sasniegusi Īriju.

Tikmēr Īrijas Aizsardzības spēkiem ir izsludināts trauksmes režīms.Krasta apsardze pieprasa cilvēkiem izvairīties no jebkādiem apmeklējumiem vai pastaigām uz piekrastes vai klinšu rajoniem un vēlas atgādināt sabiedrībai par draudiem, kas saistīti ar atklātām piekrastes zonām, vēsta "The Guardian".

Tēmas