foto: REUTERS
Par Austrijas līderi var kļūt Sebastians Kurcs, un viņam ir tikai 31 gads
Austrijā šis jaunais politiķis bauda sajūsmu un atbalstu.
2017. gada 13. oktobris, 09:58

Par Austrijas līderi var kļūt Sebastians Kurcs, un viņam ir tikai 31 gads

Kasjauns.lv

Austrijā svētdien notiek parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, kurās saskaņā ar aptaujām uzvarēs 31 gadu vecā līdzšinējā ārlietu ministra Sebastiana Kurca vadītā konservatīvā Tautas partija, par kuru grasās balsot aptuveni 33% austriešu.

Austriešu politiķis Sebastians Kurcs

Kurcam bija tikai 27 gadi, kad viņš kļuva par Austrijas ārlietu ministru. Politikā viņš ienāca 2011.gadā. Ja Kurcs uzvar parlamenta ...

gallery icon
31

Kurcam bija tikai 27 gadi, kad viņš kļuva par Austrijas ārlietu ministru. Politikā viņš ienāca 2011.gadā, un uzreiz sāka spožu karjeru, pēc diviem gadiem jau esot ministrs.

Ja Kurcs uzvar parlamenta vēlēšanās, viņš varētu kļūt par Eiropā jaunāko premjerministru, raksta BBC.

foto: REUTERS
Austrijā šis jaunais politiķis bauda sajūsmu un atbalstu.

Kāda gaišmataina austriete vārdā Andrea BBC pauž savas domas par Kurcu: "Es domāju, ka viņš ir ļoti labs un harizmātisks politiķis". Savukārt vietējais iedzīvotājs Marko atzīmē, ka Kurcam padodas runāt tādas lietas, ko iedzīvotāji grib dzirdēt: "Viņš ir ļoti godīgs un vienmēr labi izsakās!"

Par Sebastianu Kurcu saka, ka viņš esot "wonder hot-shot" ar perfekti izkalkulētu imidžu. No jaunā politiķa burtiski strāvojot spēcīga līdera enerģētika, norāda BBC korespondente. 

foto: AP
Austrijas ārlietu ministrs Kurcs var kļūt arī par premjeru.

Kurcs bauda lielu atbalstu austriešu vidū daļēji tāpēc, ka viņš ietur asu nostāju attiecībā uz imigrantiem. Kā zināms, arī Austrijā iebraucēji ir liela problēma. Kurcs ir pret šo cilvēku migrāciju. 

2015.gadā Austrija uzņēma 90 tūkstošus bēgļu. Sākumā Kurcs bija tiem atvērts, taču, redzot krīzes sekas, savu viedokli migrācijas jautājumos mainīja un cīnījās par robežu aizvēršanu. Daļēji tas viņam arī izdevās. Konkurējošās partijas - īpaši galēji labējie - domā, ka ar savu darbošanos Kurcs ir nozadzis viņiem elektorātu.

Kurcs dzimis 1986.gada 27.augustā Vīnē. Viņš pabeidzis Vīnes universitāti, kur studēja jurisprudenci. Par viņa privāto dzīvi informācijas tikpat kā nav.