foto: POSTIMEES
69 gadus vecajam Tallinas eksmēram jauna mīlestība
Uz tiesas zāli viņu ved draudzene Jeļena Valme.
2017. gada 12. oktobris, 14:40

69 gadus vecajam Tallinas eksmēram jauna mīlestība

Kasjauns.lv

Igauņu politiķim, bijušajam valsts premjerministram Edgaram Savisāram ir jaunas attiecības, vēsta kaimiņvalsts "Delfi". Savisāru, kuram šobrīd nākas atbildēt vairākās tiesvedībās, ratiņkrēslā uz sēžu zālēm stumj Jeļena Valme.

Tallinas eksmērs tiesas zālē

Igauņu politiķim, bijušajam valsts premjerministram Edgaram Savisāram ir jaunas attiecības, vēsta kaimiņvalsts "Delfi". Savisāru, kuram šobrīd nākas atbildēt vairākās tiesvedībās, ...

gallery icon
6

Savisārs ar Valmi pazīstams jau vairāk nekā 20 gadu, vēsta medijs. Abi esot iepazinošies laikā, kad Jeļena Valme iestājās Savisāra Centra partijā. Tagad šī sieviete vēlēšanās balotējas Narvas pilsētā.

Korupcijā apsūdzētais Igaunijas Centra partijas goda priekšsēdētājs Edgars Savisārs gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām izveidojis savu vēlēšanu apvienību - tajā ir arī Valme.

Viņa politiskie plāni un ambīcijas iet roku rokā ar šobrīd notiekošajiem kriminālprocesiem. Savisāru kā Tallinas mēru atstādināja no amata uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu, izšķērdību un citiem nodarījumiem.

2015.gadā Savisāram asins saindēšanās dēļ tika amputēta kāja un kopš tā laika viņš pārvietojas vai nu ar kruķiem, vai ratiņkrēslā. Uz tiesas sēdi oktobra sākumā 67 gadus veco Savisāru veda Jeļena Valme. Igauņu mediji pieņem, ka abu starpā ir kas vairāk par vienkārši profesionālām attiecībām.

Savisārs ir četru bērnu tēvs. No 1996.gada līdz 2009.gadam viņš bija precējies ar Vilju Lānaru, kura arī ir politiķe un strādājusi Eiroparlamentā. Pēc šķiršanās no Savisāra Lānaru apprecēja Igaunijā zināmu operdziedātāju Taimo Tūmastu.