foto: Shutterstock
Pāra atradums “Airbnb” dzīvoklī liek būt uzmanīgiem, izvēloties šo pakalpojumu
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2017. gada 12. oktobris, 11:05

Pāra atradums “Airbnb” dzīvoklī liek būt uzmanīgiem, izvēloties šo pakalpojumu

Kasjauns.lv

Īstermiņa mājokļu īres servisa “Airbnb” dzīvokļa izīrētāja Floridā sodīta par slēptās kameras izvietošanu sava izīrētā dzīvokļa guļamistabā, vēsta “The Independent”. 

Pāris no Indiānas, ASV, nedēļas nogali pavadījuši Floridā, apmetoties “Airbnb” mājokļu servisa dzīvoklī. Liels bija viņu pārsteigums, kad guļamistabā pie dūmu detektora, pāris pamanījis slēpto kameru.

No griestiem noņemot dūmu detektoru, pāris pamanījis nelielu kameru, kurā ievietota atmiņas karte. Tās skats bijis vērsts tieši uz guļamistabā esošo gultu. 

Policija apstiprinājusi, ka saņēmusi izsaukumu uz konkrēto dzīvokli 21. septembrī. Veicot mājokļa pārmeklēšanu, policija atklāja divas kameras, kas paslēptas dūmu detektoros – viena guļamistabā, bet otra dzīvojamajā istabā. Kopā ar kamerām atrasti arī mikrofoni. 

Slēptās kameras ierakstā bija redzams, kā vīrietis no pāra pa istabu pastaigājas pilnīgi kails, kā arī nofilmēta pāra privāta saruna. 

“Šī situācija mūs patiešām satrauc, es ceru, ka nav vēl vairāk upuru,” sacīja vīrietis. 

Sieviete, kuras izīrētajā dzīvoklī atrastas kameras, “Airbnb” servisā savu mājokli piedāvājusi divus gadus. Mājokļu īstermiņa īres serviss apliecinājis, ka šāda rīcība ir nepieļaujama un liedzis sievietei izīrēt mājvietas caur “Airbnb” saiti. 

Pērn sociālo tīklu lietotājus visā pasaulē satricināja kāda anonīma atzīšanās - cilvēks, kurš apgalvoja, ka ir īstermiņa mājokļu īres servisa "Airbnb" dalībnieks, stāstīja, ka dzīvoklī novietoja slepeno kameru, lai fiksētu pikantas savu viesu izdarības guļamistabā. 

Lai gan daudzi cilvēki nenoticēja anonīmajam stāstiņam, paužot aizdomas, ka tas ir tikai mēģinājums graut kompānijas reputāciju un popularitāti ceļotāju vidū, Floridas gadījums pierāda, ka nekad nevar zināt - kas tevi sagaida īrētajā "Airbnb" dzīvoklī. 

Tēmas