foto: AFP
Šī gada Eirovīzijas uzvarētājs Salvadors Sobrals ir smagā stāvoklī
Salvadors Sobrals.
Pasaulē
2017. gada 21. septembris, 18:32

Šī gada Eirovīzijas uzvarētājs Salvadors Sobrals ir smagā stāvoklī

Kasjauns.lv

2017. gadā Kijevā notikušās Eirovīzijas uzvarētājs portugālis Salvadors Sobrals nonācis slimnīcā un, lai viņu glābtu, talantīgajam puisim būtu jāveic sirds transplantācija, vēstī Eiropas mediji. 

Eirovīzijas 2017 uzvarētājs Salvadors Sobrals un viņa emocijas

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois".

gallery icon

Sobrals šobrīd atrodas slimnīcā Lisabonā. Vairāki portugāļu mediji vēstī, ka mūziķa sirds ir ļoti vāja un viņam vajadzīga transplantācija. Donors pagaidām nav atrasts, tāpēc vienīgais, ko Salvadors var darīt, ir vienkārši gaidīt. Šobrīd mūziķis pieslēgts pie medicīniskām iekārtām, kas gaidīšanas procesā normalizē viņa sirdsdarbību. 

foto: AFP
Salvadors Sobrals.

Pirms nonākšanas slimnīcā 8. septembrī, Salvadors saviem faniem sniedza atvadu koncertu. Pasākums bijis īpaši emocionāls un Salvadors savas māsas apskāvienos izplūda asarās. 

Portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals Eirovīzijā

gallery icon

Mūziķis jau no bērnības cieš no neārstējamas sirdskaites, tāpēc transplantācija ir vienīgais risinājums. Turklāt uzvara konkursā, slava un starptautiskā koncerttūre nebūt nenāca par labu Salvadora sirdij. Ģimene gan nebija domājusi, ka koncertu ietekme uz viņa veselību būs tikt liela. 

Tas, ka operācijai būs jānotiek rudenī, bijis zināms jau iepriekš, taču vēl augustā Salvadors bija spiests atcelt trīs koncertus, savukārt atvadu pasākums, kurā piedalījās arī vecāki, ildzis vien stundu. 

Kas ir Salvadors? 

27 gadus vecais Salvadors ar mūziku aizraujas jau kopš bērnības, kad izklaidēja ģimeni ar dziedāšanu braucienos automašīnā. 2009. gadā viņš piedalījās talantu šova “Pop Idol” Portugāles konkursa trešajā sezonā, ieņemot septīto vietu. Pēc tam Salvadors Lisabonā studēja psiholoģiju, kad pēkšņi nolēma iestāties prestižā mūzikas skolā Barselonā. Pērn viņš izdeva savu debijas albumu “Excuse me”.