foto: EPA
“Ryanair” boss vairākkārtīgi atvainojas par radīto haosu un nosauc sevi par klaunu
Zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" boss Maikls O`Līrijs.
Pasaulē
2017. gada 21. septembris, 15:55

“Ryanair” boss vairākkārtīgi atvainojas par radīto haosu un nosauc sevi par klaunu

Kasjauns.lv

Pēc tūkstošiem avioreisu atcelšanas, zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” boss Maikls O`Līrijs saņēmis milzums daudz pārmetumu. Viņš piebilda, ka cilvēkiem ir tiesības viņu saukt par klaunu, nebaidīdamies atzīst, ka tuvākajā laikā tiks atcelti vēl vairāki lidojumi. 

“Ryanair” vadītājs atvainojies par lielo haosu, ko izraisījusi teju 2000 lidojumu atcelšana. Kamēr savas sūdzības uz aviokompānijas informācijas tālruni katru dienu izsaka simtiem pasažieru, savas pretenzijas pieteikuši arī kompānijas piloti, kuri noraidījuši 12 000 mārciņu lielu prēmijas piedāvājumu, atsakoties strādāt pirms tiks nodrošināti normāli darba apstākļi. 

foto: REUTERS

Nākamo divu nedēļu laikā “Ryanair” darbā pieņems 125 jaunos pilotus, lai novērstu turpmāku lidojumu atcelšanu. 

Maikls O`Līrijs aviosabiedrības akcionāriem noliedzis, ka starp personālu un vadību valdītu saspīlētas attiecības un atteicies no arodbiedrības iesaistes. Līdztekus viņš gan piemetinājis,ka vēlas, lai piloti paskaidro, kā gan šis darbs var būt grūts un kāpēc viņi jūtas pārslogoti.

Viņš apgalvoja, ka lidojumu atcelšana sešas nedēļas uz priekšu, aviokompānijai izmaksājusi aptuveni 25 miljonus eiro. “Ryanair” boss vairākkārtīgi atvainojies par lidojumu atcelšanas haosu, to skaidrojot ar nepietiekami pilotu apkalpes sistēmas pārvaldību. 

foto: EPA

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" publicējusi pilnu sarakstu ar reisiem, kuri tuvāko nedēļu laikā tiks atcelti.

Pretrunīgi vērtētais kompānijas boss taisnojies, ka lidsabiedrībā netrūkst pilotu, kā tas iepriekš bija izskanējis. "Mēs kļūdījāmies pilotu brīvdienu saplānošanā, un mēs strādājam, lai to labotu," taisnojās kompānijā. 

Lai arī kompānijā noliedz masveida pilotu aiziešanu no darba, Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrībā "Norwegian" britu izdevumam "The Guardian" apstiprināja faktu, ka šogad vien pie viņiem pārgājuši 140 "Ryanair" piloti. "Pilotu rekrutēšana aizvien ir procesā mūsu jaunajai bāzei Dublinā, kas šogad tiks atklāta," skaidroja "Norwegian".