foto: Ekrānuzņēmums
Vājprāts "Zapad 2017" mācībās: helikopters Krievijā izšāvis raķetes uz skatītājiem
Helikopters "Ka-52" izšauj "gaiss-zeme" raķetes skatītāju virzienā.
Pasaulē
2017. gada 19. septembris, 12:03

Vājprāts "Zapad 2017" mācībās: helikopters Krievijā izšāvis raķetes uz skatītājiem

Kasjauns.lv

Incidents neilgi pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītes noticis Ļeņingradas apgabala artilērijas poligonā "Lužskij".

Krievijas un Baltkrievijas kopīgi rīkotās militārās mācības "Zapad 2017"

Krievijas un Baltkrievijas vērienīgie militārie manevri "Zapad 2017".

gallery icon
81

Militāro manevru "Zapad 2017" laikā "Lužskij" poligonā no helikoptera "Ka-52" notika neparedzēta raķetes izšaušana. Par "gaiss-zeme" tipa raķetes izšaušanu ziņo Krievijas medijs 66.ru, kas atsaucas uz aculiecinieka teikto. Raķete lidojusi skatītāju virzienā. Pēc sprādziena divi ievainotie nogādāti slimnīcā.

"Helikopteri lidoja uz mērķi, bija atlikuši 500 metri. Bet kaut kas nogāja greizi un raķetes izšāvās pašas," pastāstīja aculiecinieks.

Vīrietis medijam pastāstīja, ka pēc incidenta nodegušas vismaz divas automašīnas, divi cilvēki guvuši smagas traumas, un šobrīd viņi atrodas slimnīcā.

foto: Ekrānuzņēmums
Helikopters "Ka-52" izšauj "gaiss-zeme" raķetes skatītāju virzienā.

Visticamāk, ka cietušie bija žurnālisti. Incidents noticis 17. vai 18. septembrī.

Rietumu militārā apgabala preses dienests ziņoja, ka vasaras sastāvs veicis sarežģītus manevrus, lidojot tuvu zemei un pielāgojoties apkārtnes reljefam. Piloti izšāvuši nevadāmas raķetes, kā arī izmantojuši uzbrukuma ieročus, ar kuru palīdzību iznīcināti vairāk nekā 20 objekti, kas imitējuši tehnikas kolonnu.

Pirmdien 18. septembrī poligonu apmeklēja Krievijas Federācijas armijas augstākais komandieris Vladimirs Putins un Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Manevri poligonā notiek saskaņā ar Baltkrievijas un Krievijas militārajām mācībām "Zapad 2017".