foto: AFP
Sākas "Irmas" radīts haoss Floridā: evakuējas miljoni, slēgtas lidostas, bez elektrības vairāk nekā miljons  cilvēku
Viesušvētra "Irma" sasniedz Floridu.
Pasaulē
2017. gada 10. septembris, 13:10

Sākas "Irmas" radīts haoss Floridā: evakuējas miljoni, slēgtas lidostas, bez elektrības vairāk nekā miljons cilvēku

LETA

Pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra "Irma" atstājusi bez elektroapgādes vairāk nekā miljons cilvēku ASV Floridas štatā, kur miljoniem cilvēku evakuējušies, svētdien paziņojušas amatpersonas.

Viesuļvētra "Irma" sasniedz Floridu - sācies pamatīgs haoss

Pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra "Irma" atstājusi bez elektroapgādes apmēram 300 000 cilvēku ASV Floridas štatā, kur ...

gallery icon

Floridas dienvidus jau sasniegusi orkāna "Irma" mala, atnesot spēcīgus vējus, un gaidāms, ka sauszemi drīz sasniegs arī viesuļvētras centrs, kas pašlaik atrodas virs Floridas jūras šauruma uz dienvidrietumiem no Kīvestas. Meteorologi prognozē, ka orkāna centrs skars Sentpītersbergu, taču ne Tampu un Maiami, kā tika prognozēts iepriekš.

Florida drudžaini gatavojas postošās "Irmas" atnākšanai

Florida drudžaini gatavojas postošās "Irmas" atnākšanai

gallery icon

Rīkojums evakuēties dots sešiem miljoniem Floridas iedzīvotāju. Pārtraukušas darbu Maiami, Orlando, Tampas, Fortloderdeilas un citas štata lidostas.

Viesuļvētra Irma kļūst par augstākās intensitātes ciklonu, kāds jebkad reģistrēts

Viesuļvētra "Irma", kas plosās Karību jūras salās, spējusi 33 stundas saglabāt vēja ātrumu 295 kilometri stundā (82 metri sekundē), kas ...

gallery icon

Orkāna "Irma" spēks svētdien pieauga līdz ceturtajai kategorijai. Vēl piektdien tā bija piektās kategorijas viesuļvētra, taču sestdien tās spēks samazinājās līdz trešajai kategorijai.

Karību jūras salās viesuļvētrā "Irma" gājuši bojā 25 cilvēki un nodarīti lieli postījumi.  Nīderlandei piederošajā Kirasao salā, kur arī ir postījumi, svētdien ieradīsies Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs.

"Irmas" posts Francijai piederošajā Senmartēnā

"Irmas" posts Francijai piederošajā Senmartēnā

gallery icon