foto: Ekrānuzņēmums
Ar svecītēm un naudas ziedojumiem piemin 30 gados mirušo žurnālisti Kimu Vallu
Kima Valla video ierakstā. Liktenīgi - uz kutera jūrā.
2017. gada 9. septembris, 19:51

Ar svecītēm un naudas ziedojumiem piemin 30 gados mirušo žurnālisti Kimu Vallu

Kasjauns.lv

Kimas Vallas ģimene un draugi sestdien pulcējās uz kopāsanākšanu, lai pieminētu traģiski mirušo žurnālisti Kimu Vallu, kuras dzīve aprāvās pēc brauciena bagātnieka Pītera Madsena paštaisītajā zemūdenē.

Ir nodibināts zviedru žurnālistes Kimas Vallas memoriālais fonds. Sakot, ka vajag iedvesmot citas jaunas sievietes žurnālistikā turpināt savu darbu un nebaidīties, fonds vāc naudu, kas tikšot novirzīta jauno censoņu atbalstam.

Kimas Vallas rakstu darbi tikuši publicēti gan "The Guardian", gan "New York Times", gan vietnē "Vice" un daudz kur citur. Viņa bijusi spējīga un jaudīga žurnāliste, kuras dzīvība izdzisa 10.augustā pēc tam, kad sieviete devās braucienā ar uzņēmēja Madsena zemūdeni, lai par viņu un viņa jahtu uzrakstītu publikāciju.

Fonda dibinātāji cer iegūt 100 000 dolāru. Pēc tam, kad tika publiskots Vallas piemiņai veltīts video, kas satur arī kadrus no viņas bērnības dienām, fonds saņēmis 14 tūkstošu ziedojumu; video dienas laikā noskatījušies 200 000 cilvēku.

Mirušās Kimas Vallas piemiņas pasākums

Žurnālistes Kimas Vallas piemiņas pasākums un vienlaikus arī fonda dibināšanas sarīkojums.

gallery icon

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka 46 gadus vecais Pīters Madsens šobrīd ir apsūdzēts par jaunās dāmas slepkavību. Viņš pats to noliedz.

Jau vēstījām, ka žurnālistes torss bez kājām un galvas tika uziets 21.augustā Dānijas krastos. Ķermeņa daļas joprojām nav izdevies atrast.

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon

Pēc Madsena versijas, uz zemūdenes noticis kautiņš. Zemūdene nogrima 30 minūtes pēc došanās ceļā, Madsens pats izglābies ar laivas palīdzību.

Lielākā pašdarinātā zemūdene “Nautilus”

Dāņu miljonārs un izgudrotājs Pīters Madsens un viņa zemūdene “Nautilus”.

gallery icon