foto: REUTERS
Dāņu miljonārs tiesā atklāj savu versiju par žurnālistes Kimas Vallas nāvi
Dānijas miljonārs, zemūdenes īpašnieks Peters Madsens.
Pasaulē
2017. gada 5. septembris, 18:20

Dāņu miljonārs tiesā atklāj savu versiju par žurnālistes Kimas Vallas nāvi

Kasjauns.lv

Dāņu zemūdens īpašnieks, miljonārs Peters Madsens otrdien, 5. septembrī, stājies tiesas priekšā kā galvenais aizdomās turamais zviedru ārštata žurnālistes Kimas Vallas slepkavības lietā. Madsens tiesā atklājis, kā tieši nomira Kima Valla.

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon

Madsens apgalvo, ka žurnāliste mirusi brīdī, kad viņai virsū uzkritis smags zemūdens lūkas pārklājums. “Zviedru žurnāliste Kima Valla gāja bojā nelaimes gadījumā, kad viņai virsū uzkrita manas projektētās zemūdenes smagais lūkas pārklājums,” tiesā sacīja Madsens.
 

foto: REUTERS
Dānijas miljonārs, zemūdenes īpašnieks Peters Madsens.

 

Dāņu miljonārs apgalvojis, ka zaudējis līdzsvaru, tāpēc lūka aizkritusi ciet: “Kima bija nopietni ievainota un gulēja zemē, stipri asiņojot,” viņš atklājis.
 

 

Pēcāk viņš apgalvoja, ka vēlējies apglabāt Kimu Vallu jūras dzīlēs.

 

Policija Peteram Madsenam izvirzījusi apsūdzības zviedru žurnālistes slepkavībā, kas draud ar pieciem gadiem cietumā, vēsta "The Telegraph". 
 

Lielākā pašdarinātā zemūdene “Nautilus”

Dāņu miljonārs un izgudrotājs Pīters Madsens un viņa zemūdene “Nautilus”.

gallery icon

Jau vēstīts, ka žurnāliste pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, zviedru miljonāru Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene nogrima pusstundu vēlāk. 

DNS apliecina, ka atrastais torss bez kājām un galvas pieder pazudušajai žurnālistei Vallai. Viņa pēdējoreiz dzīva redzēta 10.augustā, kad devās braucienā ar bagātniekam Pīteram Madsenam piederošu zemūdeni.

Dāņu uzņēmējs Pīters Madsens ir pasaulē lielākās pašdarinātās zemūdenes “Nautilus” projektētājs. Madsens dzimis 1971. gadā un ir Kopenhāgenas uzņēmējs, "RML Spacelab" ģenerāldirektors un īpašnieks. 

Zemūdenes īpašuma tiesības Madsena kungs dalījis ar brīvprātīgo grupu, kas palīdzējusi “Nautilus” uzturēt, taču 2015. gadā pēc pamatīgām domstarpībām visas īpašuma tiesības uz zemūdeni nodotas Madsena rokās.

“Jūs domājat, ka “Nautilus” uzlikts lāsts? Šis lāsts esmu es!” - Madsens paziņojis valdes locekļiem. Madsens uzsvēris, ka uz zemūdenes nebūs miers tik ilgi, kamēr vien viņš pats būs dzīvs.