foto: REUTERS
Kimas Vallas galvu, kājas un rokas aizvien neizdodas atrast. Uzņēmējs šodien stāsies tiesas priekšā
Zviedru ārštata žurnāliste Kima Valla.
Pasaulē
2017. gada 5. septembris, 12:14

Kimas Vallas galvu, kājas un rokas aizvien neizdodas atrast. Uzņēmējs šodien stāsies tiesas priekšā

Kasjauns.lv

Otrdien Kopenhāgenas tiesas priekšā stāsies dāņu zemūdenes īpašnieks, miljonārs Peters Madsens, kurš bijis kopā ar ārštata žurnālisti Kimu Vallu viņas nāves brīdī, vēstī "The Local". Vīrieti apsūdz žurnālistes slepkavībā.

Paredzēts, ka viņa lietas izskatīšana sāksies plkst.14. 

46 gadus vecais uzņēmējs un izgudrotājs kopš 12. augusta ir apcietinājumā, jo viņu tur aizdomās par nonāvēšanu aiz neuzmanības. Izmeklētāji Dānijā lūgs Kopenhāgenas tiesu pagarināt Madsena apcietinājumu. "Mēs centīsimies paturēt viņu apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām slepkavībā," norāda likumsargi. 

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon

Madsens noliedz viņam izvirzītās apsūdzības, sakot, ka Valla negadījuma rezultātā gāja bojā uz viņa zemūdenes klāja, pēc kā viņš nolēma sievieti "apglabāt" jūrā. Jānorāda, ka viņas ķermenis bez galvas un ekstremitātēm tika atrasts jūrā, kamēr viņas galva, kājas un rokas aizvien nav atrastas. Izmeklētāji apstiprina, ka ķermenis tika sadalīts ar nolūku, turklāt no žurnālistes nedzīvā ķermeņa bija mēģināts izspiest gaisu, lai tas neuzpeldētu. Uz zemūdenes klāja tika atrastas arī žurnālistes asinis. 

Amatpersonas aizvien meklē pārējās ķermeņa daļas, cerot, ka tas palīdzēs saprast, kas tieši notika liktenīgajā dienā un kāpēc sieviete nomira. 

Lietas izmeklēšanas ietvaros paredzēts arī, ka uzņēmējam veiks psihiatrisko ekspertīzi. 

Par ko ir stāsts? 

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka žurnāliste pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, zviedru miljonāru Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene nogrima pusstundu vēlāk. 

DNS apliecina, ka atrastais torss bez kājām un galvas pieder pazudušajai žurnālistei Vallai. Viņa pēdējoreiz dzīva redzēta 10.augustā, kad devās braucienā ar bagātniekam Pīteram Madsenam piederošu zemūdeni.

Lielākā pašdarinātā zemūdene “Nautilus”

Dāņu miljonārs un izgudrotājs Pīters Madsens un viņa zemūdene “Nautilus”.

gallery icon

Dāņu uzņēmējs Pīters Madsens ir pasaulē lielākās pašdarinātās zemūdenes “Nautilus” projektētājs. Madsens dzimis 1971. gadā un ir Kopenhāgenas uzņēmējs, "RML Spacelab" ģenerāldirektors un īpašnieks. 

Zemūdenes īpašuma tiesības Madsena kungs dalījis ar brīvprātīgo grupu, kas palīdzējusi “Nautilus” uzturēt, taču 2015. gadā pēc pamatīgām domstarpībām visas īpašuma tiesības uz zemūdeni nodotas Madsena rokās.

“Jūs domājat, ka “Nautilus” uzlikts lāsts? Šis lāsts esmu es!” - Madsens paziņojis valdes locekļiem. Madsens uzsvēris, ka uz zemūdenes nebūs miers tik ilgi, kamēr vien viņš pats būs dzīvs.