foto: AFP/Scanpix/LETA
Kambrilsā 16 000 cilvēku piedalās gājienā pret terorismu
Gājiena dalībnieki sauca "Mēs visi esam Kambrilsa".
Pasaulē
2017. gada 26. augusts, 09:13

Kambrilsā 16 000 cilvēku piedalās gājienā pret terorismu

LETA

Spānijas Katalonijas reģiona kūrortpilsētā Kambrilsā, kur pagājušonedēļ notika terorakts dažas stundas pēc terorakta Barselonā, apmēram 16 000 cilvēku piektdienas vakarā piedalījās gājienā pret terorismu.

Kambrilsā 16 000 cilvēku piedalās gājienā pret terorismu

Spānijas Katalonijas reģiona kūrortpilsētā Kambrilsā, kur pagājušonedēļ notika terorakts dažas stundas pēc terorakta Barselonā, apmēram 16 000 cilvēku piektdienas vakarā ...

gallery icon

Saucot "no tinc por" ("nebaidāmies") katalāņu valodā, demonstranti gāja gar jūras malu, un gājiena priekšgalā bija Barselonas mērs Ada Kolau, Spānijas Sociālistu partijas vadītājs Pedro Sančess un citi politiskie līderi.

Gājiena dalībnieki arī sauca "Mēs visi esam Kambrilsa".

Gājiens notika dienu pirms masu demonstrācijas par mieru, kas sestdienas pēcpusdienā paredzēta Barselonā.

Kā ziņots, 17.augustā Katalonijā notika divi terorakti - viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 120 tika ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Kambrilsas gājiena dalībnieki arī sauca "Mossos, Mossos!", izrādot atzinību Katalonijas policijas spēkiem "Mossos d'Esquadra", kas Kambrilsā ātri nogalināja piecus teroristus un efektīvā izmeklēšanā sagrāva teroristu šūniņu, kura bija sarīkojusi šos teroraktus.

Terorakts Barselonā: cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss

Ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā ievainoti daudzi cilvēki.

gallery icon