foto: REUTERS
Jūrā atrastais ķermenis bez galvas ir pazudusī zviedru žurnāliste Kima Valla
Kima Valla.
2017. gada 23. augusts, 08:45

Jūrā atrastais ķermenis bez galvas ir pazudusī zviedru žurnāliste Kima Valla

Kasjauns.lv

Kopenhāgenas policija tviterī veikusi ierakstu, ka jūrā atrastais ķermenis identificēts, un tā ir pazudusī 30 gadus vecā žurnāliste Kima Valla, šodien vēsta BBC.

DNS apliecina, ka atrastais torss bez kājām un galvas pieder pazudušajai žurnālistei Vallai. Viņa pēdējoreiz dzīva redzēta 10.augustā, kad devās braucienā ar bagātniekam Pīteram Madsenam piederošu zemūdeni.

foto: REUTERS
Kima Valla.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka žurnāliste pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, zviedru miljonāru Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene nogrima pusstundu vēlāk. 

Lielākā pašdarinātā zemūdene “Nautilus”

Dāņu miljonārs un izgudrotājs Pīters Madsens un viņa zemūdene “Nautilus”.

gallery icon

Zviedrijas mediji ziņoja, ka zemūdenes īpašnieku izglāba kāda privāta laiva, taču žurnāliste, kura todien uz zemūdenes klāja atradusies, lai izveidotu par to materiālu, pazuda bez vēsts. 

Pīters Madsens gan apgalvojis, ka vēl iepriekšējā vakarā pirms zemūdenes noslīkšanas, viņš sievieti izlaidis ārā tajā pašā salā, kur brauciens sācies. Tomēr mājās viņa nav pārnākusi.

Zemūdenes īpašnieks arestēts uz aizdomu pamata par sievietes slepkavību. Pēcāk Madsens tiesā atzinis, ka “apglabājis” žurnālisti jūrā, pēc tam, kad sieviete mirusi uz klāja incidenta laikā.

Atrada tikai Vallas torsu - bez rokām, kājām un galvas. Zviedrijas un Dānijas policija ar oficiālu paziņojumu par notikušo nāks klajā šodien.