foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Ārsti palaiž garām vēzi 4. stadijā, jo 30 gadus vecās pacientes āriene izskatījusies neticami labi
Pasaulē
2017. gada 17. augusts, 15:08

Ārsti palaiž garām vēzi 4. stadijā, jo 30 gadus vecās pacientes āriene izskatījusies neticami labi

Kasjauns.lv

Vikija Venesa no Čeltenhamas ir personīgā trenere un veselīga dzīvesveida piekopēja. Sievietei 30 gadu vecumā diagnosticēts plaušu vēzis 4. stadijā, diagnoze noteikta vien 18 mēnešus pēc pirmās griešanās pie ārstiem. 

Vikija, sajūtot pirmos simptomus, nekavējoties devusies pie ārsta, kurš uzstādījis diagnozi bronhiālā astma. Par spīti sievietes nelāgajām aizdomām, ārsts vien aizbildinājies, ka Vikija izsaktoties neticami labi, lai slimotu ar kādu nopietnāku kaiti. 

18 mēnešus vēlāk ārsti jaunās sievietes plaušās atklājuši audzēju 4. stadijā. Vikija savā sociālā tīkla Facebook kontā ierakstījusi sirdi plosošu paziņojumu. 

Viņa raksta: “Tas, ka jūsu āriene izskatās labi, vēl neko nenozīmē. Man ir 30 gadi, esmu fitnesa trenere, nesmēķētāja un veselīga dzīvesveida piekritēja un jā, man ir arī vēzis plaušās 4. stadijā! Ja jums ir vēzis, jūs ne vienmēr izskatīsieties slikti. Diemžēl daudzi ģimenes ārsti manus simptomus norakstīja uz astmu.”

“Kad lielākā daļa cilvēku izdzird vārdu – plaušu vēzis, viņi to saista ar smēķēšanu. Gribu uzsvērt, ka ne vienmēr tas tā ir. Es ceru, ka ar savu stāstu iedrošināšu ikvienu, kurš pamanījis ilgstošu klepu,” raksta Vikija. 

Jaunā sieviete nolēmusi dalīties savā stāstā, lai uzsvērtu, ka vēzis var skart ikvienu, neatkarīgi no vecuma, vai fiziskās sagatavotības. Un, ne vienmēr vajag uzticēties viena speciālista lēmumam, vēsta “DailyMail”.