foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijā bargi soda 28 gadus vecu baņķiera sievu, kura vīru nonāvēja ar kartupeļu biezeni
28 gadus vecā sieviete notiesāta par sava neuzticīgā vīra slepkavību.
2017. gada 27. jūlijs, 15:15

Krievijā bargi soda 28 gadus vecu baņķiera sievu, kura vīru nonāvēja ar kartupeļu biezeni

Kasjauns.lv

Krasnojarskas apgabalā Krievijā piespriests 9 gadu cietumsods 28 gadus vecajai Jekaterinai Puzikovai, kuru vaino vīra tīšā nogalēšanā 2012.gadā. Pirms diviem gadiem par Dmitrija Puzikova slepkavību sievietei piesprieda septiņus gadus cietumā, taču lietas atkārtotā izskatīšanā Samāras tiesa sodu padarīja bargāku.

foto: ekrānuzņēmums no video
Dmitrijs Puzikovs Jekaterinu apprecēja 2011.gadā, bet pēc gada vīrietis mira.

Jekaterinu Puzikovu atzina par vainīgu vīra, bankas "Rosseļhozbank" Samāras apgabala filiāļu direktora vietas izpildītāja Dmitrija Puzikova slepkavībā, vēsta Krievijas mediji.

Ja spriedums netiks pārsūdzēts, Puzikova atraitnei nāksies doties ieslodzījumā uz 9 gadiem.

Kā izriet no tiesas materiāliem, 2012. gada 7.martā mājas viesībās Dmitrijs Puzikovs noindēts ar ķimikālijām sapildītu kartupeļu biezeni, raksta "Kommersant". Ballītē kopumā piedalījušies 12 cilvēki, taču kartupeļu biezeni ēduši trīs. 30 gadus vecajam Puzikovam šī maltīte izrādījās letāla, vēl divi cilvēki saindēšanos ārstēja slimnīcā. Viens cietušais kļuva paralizēts.

Atsaucoties uz Krievijas medijiem, britu tabloīdi raksta, ka slepkavības pamatā bijusi greizsirdība, proti, baņķierim bijusi mīļākā vārdā Olga, ar kuru viņš iepazinās, kad sieviete sāka strādāt pie viņa.

Iepriekšējās tiesās Olga paudusi, ka ar Puzikovu iepazinusies 2008.gadā, abi strādājuši vienā kabinetā. Kopš 2009.gada abu attiecības kļuvušas tuvākas. 2011.gadā Dmitrijs Puzikovs apprecējies ar Jekaterinu, taču turpinājis ar Olgu "uzturēt attiecības vienu vai divas reizes mēnesī".

Nāvējošā biezputra

Liktenīgajā mājas ballītē Dmitrijs Puzikovs esot žēlojies, ka uz galda nav kartupeļu ēdienu, un sieva Jekaterina devusies pagatavot kartupeļu biezeni. To viņa "papildināja" ar talliju - ķīmisku vielu. Tā biezeni padarījusi rūgtu, taču ar nogaršošanu vien pieticis, lai baņķiera dzīvei būtu beigas.

Par vīrieša nāves iemeslu ekspertīze atzina saindēšanos ar talliju. Izmeklēšana šajā lietā vilkās ilgi, tiesai divreiz liekot iegūto informāciju pārskatīt. Visbeidzot 2015.gadā vīra slepkavībā apsūdzētajai Jekaterinai Puzikovai Krasnojarskas tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem, bet vēlāk viņu apžēloja un atbrīvoja.

Lietu atkal no jauna sāka izskatīt pēc tam, kad izmeklēšanai pārmeta paviršību. Piemēram, nav ticis pētīts, kā gan sieviete varēja tikt pie Krievijā aizliegtas ķīmiskas vielas, vienlaikus uzvirmojot runām, ka nelaiķa darba vieta "Rosseļhozbank" varētu būt iesaistīta narkotiku naudas atmazgāšanā.

foto: ekrānuzņēmums no video
Sievieti pirmoreiz notiesāja 2015.gadā, taču atkārtotā lietas izskatīšanā sods padarīts vēl bargāks.

Samāras Augstākajā tiesā sievietes advokāts Andrejs Karnomazovs norādīja, ka arguments par "rūgtu kartupeļu biezeni" neiztur kritiku, jo to tādu nevarēja padarīt tallijs, - zinātniski pierādīts, ka tam nav ne garšas, ne krāsas, ne smakas. Advokāts sacīja, ka viņa klientei vispār nav bijušas nekādas iespējas tikt pie tallija. Tomēr tā pēdas atrastas uz vēl viena cietušā - Puzikova brālēna drēbēm.

Lietu izskatot atkārtoti, Jekaterinai Puzikovai sods nevis vēlreiz atcelts vai mīkstināts, bet gan palielināts līdz 9 gadiem cietumā.

Noindēšana ar talliju bijusi populārs Krievijas specdienestu slepkavības veids, ko piekopis VDK Aukstā kara laikos.