foto: AFP
Baltijas jūrā iepeld pasaulē lielākā zemūdene - krievu "Dmitrij Donskoj"
Skats ir iespaidīgs, jo lielāko daļu pārbrauciena laika atomzemūdene redzama virs ūdens, - Baltijas jūra ir sekla.
2017. gada 27. jūlijs, 09:05

Baltijas jūrā iepeld pasaulē lielākā zemūdene - krievu "Dmitrij Donskoj"

Kasjauns.lv

Somu līča krastos, Kronštates jūras spēku bāzē netālu no Sanktpēterburgas iepeldējusi Krievijas kara spēku lepnums - pasaulē lielākā atomzemūdene "Dmitry Donskoy".

Pasaulē lielākā zemūdene "Dmitry Donskoy"

Gatavojoties kara tehnikas parādei, Sanktpēterburgā iepeld pasaulē lielākā aktīvā zemūdene.

gallery icon
12

Svētdien apmēram 100 kuģu piedalīsies Krievijas militāro spēku parādē, kuru pagodinās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins. 

Milzīgajam peldlīdzeklim virzoties uz bāzi, desmitiem cilvēku ar skatienu pavadīja iespaidīgo zemūdeni, kas ir šobrīd pasaulē lielākā aktīvā darbībā esošā zemūdene. "Dmitrij Donskoj" ir kodolreaktoru un kodolraķešu bruņojuma spēja. Zemūdene ir gandrīz 180 metru gara.

Maija beigās, kad valstīm ap Baltiju kļuva zināms par gaidāmo parādi, gan Igaunijas, gan Somijas, gan Zviedrijas mediji pauda bažas par "Dmitrij Donskoj" atrašanos Baltijas jūrā Somu līcī, jo zemūdene neesot piemērota kuģošanai pa tik sekliem ūdeņiem. 

Somu medijs "Inosmi" vēstīja, ka tik milzīgas atomzemūdenes peldēšana Somu līcī esot pielīdzināma "zilonim trauku veikalā", taču, tā kā lielāko daļu ceļojuma laika zemūdene atradīsies virs ūdens, tā būs redzama tūristiem un varētu sagādāt spēcīgus iespaidus.