foto: REUTERS
Merkele ir vienīgais cilvēks, kas satur kopā brīvo pasauli, saka Zēhofers
Vācijas kanclere Angela Merkele.
Pasaulē
2017. gada 24. jūlijs, 07:13

Merkele ir vienīgais cilvēks, kas satur kopā brīvo pasauli, saka Zēhofers

LETA

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītās Kristīgo demokrātu savienības (CDU) Bavārijas partneru - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - līderis Horsts Zēhofers svētdien paziņoja, ka Merkele vienīgā no visiem starptautiskajiem līderiem satur kopā brīvo pasauli.

Zēhofera komentāri izskanēja brīdī, kad CSU nākusi klajā ar plānu pirms septembrī gaidāmajām Vācijas parlamenta vēlēšanām.

CSU manifestā, kas tiek dēvēts par "Bayernplan" ("Bavārijas plāns"), pieprasīts noteikt, ka Vācija ik gadu nedrīkst uzņemt vairāk par 200 000 bēgļu. Šis aicinājums jau pērn radīja domstarpības attiecībās ar Merkeli, kas šādu ierobežojumu raksturojusi kā nekonstitucionālu.

Neskatoties uz šādām viedokļu atšķirībām, Zēhofers, kurš ir arī Bavārijas premjerministrs, slavēja kancleres diplomātiskās spējas.

"Viņa ir - to es varu teikt no pieredzes - ārkārtīgi laba līdere," viņš paziņoja, piebilstot, ka Merkele ir stabilitātes enkurs.

"Bavārijas plāna" nolūks ir ieskicēt galvenos jautājumus, kuros konservatīvāk noskaņotajai CSU nav izdevies panākt kopīgu nostāju ar CDU.

"Integrācija nav sasniedzama bez griestiem," uzsvēra Zēhofers. Viņš tomēr neteica, ka CSU pēc vēlēšanām neies koalīcijā ar CDU, ja šī prasība netiks pildīta.