foto: Reuters/Scanpix/LETA
Breksita sarunu laikā princis Viljams ar ģimeni ierodas "cieņas un draudzības" vizītē Polijā
Princis Viljams ar ģimeni ieradies Polijā.
Pasaulē
2017. gada 17. jūlijs, 19:09

Breksita sarunu laikā princis Viljams ar ģimeni ierodas "cieņas un draudzības" vizītē Polijā

LETA

Vizītē Polijā pirmdien ieradies Lielbritānijas princis Viljams ar dzīvesbiedri un bērniem, uzsākot labas gribas braucienu pa Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas iecerēts ar mērķi "Breksita" apstākļos uzsvērt Lielbritānijas draudzīgās attiecības.

Lielbritānijas princis Viljams ar ģimeni ieradies Polijā

Vizītē Polijā ieradies Lielbritānijas princis Viljams ar dzīvesbiedri un bērniem, uzsākot labas gribas braucienu pa Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas ...

gallery icon

Pēc ierašanās Varšavas lidostā augsto viesu autokolonna devās uz Prezidenta pili, kur pusdienās tikās ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu un pirmo lēdiju Agatu Kornhauzeri-Dudu.

"Cieņas un draudzības" vizītes ietvaros iekļauta pastaiga Varšavas vecpilsētā un Varšavas 1944.gada sacelšanās muzeja apmeklējums, kur pāris tiksies ar Otrā pasaules kara veterāniem.

Tad ciemiņiem paredzēta tikšanās ar Polijas un Lielbritānijas uzņēmumu pārstāvjiem.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Princis Viljams ar ģimeni ieradies Polijā.

Vakarā pieņemšanā par godu karalienei Elizabetei II vēsturiskajā Lazenku parkā princis teikts runu.

Karaļnama pārstāvju vizīti britu prese raksturo kā "šarma ofensīvu", kas tiek veikta centienos padarīt maigāku "Breksita" diplomātiju.

Otrdien karaliskie viesi dosies uz Gdaņsku, kur tiksies ar eksprezidentu Lehu Valensu, bet trešdien ceļos tālāk uz Vāciju.