Gruzijā ar 9. maija svinētājiem neauklējas. VIDEO
9.maija svinētājs Gruzijā palika bez auto rotājumiem.
Pasaulē
2016. gada 11. maijs, 14:20

Gruzijā ar 9. maija svinētājiem neauklējas. VIDEO

Jauns.lv

Kamēr Krievijā svinēja 9.maiju un cilvēki apkārās ar Georga lentītēm, kā arī izrotāja auto ar Krievijas karogiem un citām atribūtikām, Gruzijā ritēja parasta diena.

Kāds visai pārliecināts krievu tūrists valstī bija ieradies ar glaunu džipu, kurā plīvoja 9.maija atribūtikas un Krievijas karogs. Vietējie gruzīni tos nekavējoties noņēma un neizrādīja ne mazāko žēlastību pret viņiem tik nīsto valsts simboliku.

Sašutušais šoferis iesaistījās arī nelielā diskusijā par to, vai nekaunīgo gruzīnu tēvi kādreiz ir karojuši uz ko saņēma izsmeļošu atbildi.

Sarunā tika skarta arī tēma par Ukrainu, bet šoferis vietējiem gruzīniem pārliecināts apgalvoja, ka Krievija tur nesperot kāju un nekarojot, līdzīgi kā Dienvidosetijā.

Kā zināms 2008. gada vasarā laikā no 8. līdz 12. augustam starp Gruzijas bruņotajiem spēkiem no vienas puses un Krievijas Federācijas armiju, kā arī Dienvidosetijas un Abhāzijas bruņotajiem formējumiem no otras puses uz demarkācijas līnijas un Gruzijas teritorijā notika bruņots konflikts.

Naktī no 7. uz 8. augustu (pirms Pekinas olimpisko spēļu sākuma) Gruzijas armija uzsāka Chinvali intensīvu bombardēšanu, kurai sekoja sauszemes operācija, izmantojot gan tankus, gan kājniekus, ar mērķi atjaunot Gruzijas kontroli Dienvidosetijā. Krievijas bruņotie spēki 8. augustā, īstenojot pretuzbrukumu jeb “operāciju miera uzspiešanai” (kr. операцию по принуждению к миру), iegāja Dienvidosetijā un 11. augustā izvērsa iebrukumu Gruzijā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video