foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Pastāsta, kādas bija bijušā "Ivanushki International" solista pēdējās dzīves stundas
Mūziķa sirds pārstāja pukstēt 29. jūnija agrā rītā.
Pasaulē
2017. gada 29. jūnijs, 15:52

Pastāsta, kādas bija bijušā "Ivanushki International" solista pēdējās dzīves stundas

Kasjauns.lv

Bijušais 90. gadu kulta grupas solists Oļegs Jakovļevs, kura dzīvība izdzisa šodien agri no rīta, vairākas dienas cīnījās par savu dzīvību reanimācijā slimnīcā Maskavā. Krievijas mediji ziņo, ka 47 gadus vecajam dziedātājam apstājusies sirds. Viņam tika konstatēta pneimonija un aknu ciroze. 

Atvadīšanās no mākslinieka notiks slimnīcas kapelā, pēc kā viņu kremēs, bet pelnus apglabās Trojekurovas kapos Maskavā. 

Pēdējās savas dzīves stundas Jakovļevs pavadīja ar tuviniekiem. Dziedātāja pārstāve atklāja, ka ārsti apzinājās pacienta smago stāvokli un lielas cerības uz izķepurošanos nelika, tāpēc nolēma atļaut tuviniekiem ieiet pie viņa. 

"Mēs turējām viņu pie rokas. Kaut kur dziļi sirdī apzinājāmies, ka viņš mūs pamet, bet līdz pēdējam nezaudējām cerību. Lai arī ārsti neko nesolīja. Oļegs tā arī nenāca pie samaņas. Atvadīties no viņa mēs nepaguvām. Un pašus galvenos vārdus tā arī nepateicām," teica viņa pārstāve. 

Oļega Jakovļeva pēkšņā nāve kļuvusi par triecienu daudziem viņa amata brāļiem, vēstī Krievijas mediji. Viņa bijušais grupas biedrs Andrejs Grigorjevs-Appolonovs Jakovļeva nāvi nosauca par nejēdzīgu. "Esmu šokā, izsaku līdzjūtību draugiem un pielūdzējiem, kuri viņu mīlēja kā grupas "Ivanushki International" dziesmu izpildītāju. Tā ir nejēdzīga nāve," viņš sacīja. 

Jakovļevs pagājušā gadsimta 90. gadu kulta popgrupai, kas radījusi nevienu vien lipīgu hitu, pievienojās 1997. gadā un drīz vien nāca klajā grupas grāvējs "Topoļinij puh", aiznesot puišus visaugstākajās slavas virsotnēs.

2013. gadā Jakovļevs nolēma pamest grupu un pievērsās solokarjerai.