Obama aicina ASV skolām ļaut transpersonām apmeklēt pašu izvēlēto tualeti
Valdība atsaucas uz 1972.gadā pieņemtu likumu, kas liedz piešķirt federālo finansējumu skolām, kuras diskriminē uz dzimuma pamata.
Pasaulē
2016. gada 13. maijs, 20:53

Obama aicina ASV skolām ļaut transpersonām apmeklēt pašu izvēlēto tualeti

Jauns.lv

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija piektdien aicināja ASV skolas un augstskolas nediskriminēt transpersonas un ļaut tām apmeklēt viņu pašu izvēlēto tualeti.

ASV Tieslietu un Izglītības ministrijas kopīgi izstrādātajās "vadlīnijās", kas attiecas uz sabiedriski finansētām skolām un vairumu augstskolu, kas saņem naudu no federālajām programmām, aicināts "nodrošināt, lai visi audzēkņi, tostarp transpersonas, var apmeklēt skolu vidē, kas ir brīva no diskriminācijas pēc dzimuma".

Valdība atsaucas uz 1972.gadā pieņemtu likumu, kas liedz piešķirt federālo finansējumu skolām, kuras diskriminē uz dzimuma pamata. Obamas administrācija norāda, ka tas attiecas arī uz transpersonu gadījumiem.

Lai arī ministriju izdotās vadlīnijas nav juridiski saistošas, skolas, kuras pretosies administrācijas interpretācijai, var saskarties ar tiesvedību un finansējuma samazināšanu.

ASV Tieslietu ministrijā šobrīd notiek tiesvedība pret Ziemeļkarolīnas štatu, kas ir pieņēmis noteikumus, kuri liek cilvēkiem apmeklēt tualetes, balstoties uz dzimumu, kas norādīts dzimšanas apliecībā.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tēmas