foto: BNS fofo/Scanpix/LETA
Satraucošas ziņas no Lietuvas: Ievas Strazdauskaites lietu saista ar noziegumu, kurā cietuši latvieši
“Izmeklēšana būs ilga. Labākajā gadījumā tā varētu noslēgties līdz šī gada beigām,” komentējot Ievas Strazdauskaites lietas virzību, pauda kriminālpolicijas pārstāvis.
Pasaulē
2017. gada 9. jūnijs, 12:30

Satraucošas ziņas no Lietuvas: Ievas Strazdauskaites lietu saista ar noziegumu, kurā cietuši latvieši

Kasjauns.lv

Šodien noslepkavotās 26 gadus vecās lietuvietes Ievas Strazdauskaites lietas izmeklētāji paziņojuši, ka procesā patiesībā ir vairāk nekā tikai četri iepriekš pieminētie aizdomās turamie, kuri tika arestēti jau neilgi pēc nozieguma pastrādāšanas. Papildus tam kaimiņvalsts policisti arī sasaistījuši šo lietu ar citu 2016. gada incidentu, kurā līdzīgā veidā par auto zādzības upuriem kļuva divi Latvijas valstspiederīgie, ziņo kaimiņvalsts portāls Delfi.lt.

Lietai piesaistītais prokurors Gints Ivanausks šodien ģenerālprokuratūras sarīkotā preses konferencē paziņoja, ka izmeklēšanas gaitā tikušas apzinātas un aizturētas vēl divas personas.

Varas pārstāvji apstiprināja, ka Ievas slepkavības un plānotās auto zādzības lietā ir iesaistītas vēl papildus personas.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon

Ievas slepkavas varētu būt uzbrukuši arī latviešiem

Šobrīd visi slepkavības un auto zādzības lietā aizdomās turamie tiek apsūdzēti zādzībā un personas nolaupīšanā. Trīs no viņiem apsūdzēti arī Ievas Strazdauskaites slepkavībā.

Šokējoši, taču Lietuvas amatpersonas piektdienas preses konferencē arī atklājuši, ka šī lieta tiek sasaistīta ar līdzīgu gadījumu 2016. gada aprīlī, kurā latviešu uzņēmējam, kura vārds un uzvārds netiek atklāts, naktī, imitējot satiksmes negadījumu, vien dažus kilometrus pirms Kauņas nolaupīja firmas automašīnu “Volkswagen Passat”, kurā bez viņa sēdēja arī kāds kolēģis.

Kaimiņvalsts ierēdņi paziņojuši, ka, veicot izmeklēšanu, konstatējuši “lietas, kurām varētu būt liela nozīme latviešu aplaupīšanas lietā”.

Portāls Kasjauns.lv par šo incidentu vēstīja šī gada martā. Tolaik latviešu uzņēmējs detalizēti aprakstīja arī Kauņas rajona policijas darbu – vietējie likumsargi esot radījuši iespaidu, ka nemaz nevēlas palīdzēt atrisināt šo noziegumu. Pēcāk situācijas risināšanā tika iesaistīta arī Latvijas Valsts policija.

Nozieguma izmeklēšana būs ilga

Turpinot komentēt Ievas Strazdauskaites slepkavības lietas izmeklēšanu, Lietuvas kriminālpolicijas biroja priekšnieka vietnieks Andžejs Roginskis atklāja, ka līdz šim izmeklēšanas gaitā sperti “simtiem soļu” un nozīmētas 20 ekspertīzes.

“Izmeklēšana būs ilga. Labākajā gadījumā tā varētu noslēgties līdz šī gada beigām,” piebilda kriminālpolicijas pārstāvis.

Roginskis arī apliecināja, ka šobrīd joprojām tiek ievāktas aizdomās turamo liecības un “katrs viņu pateiktais vārds tiek rūpīgi pārbaudīts”, ziņo Delfi.lt.

Liktenīgajā dienā Ievai līdzi nav bijis nekādu vērtslietu

Preses konferences nobeigumā prokurors Gints Ivanausks medijiem vēlreiz apliecināja, ka uzbrukuma dienā Ieva Strazdauskaite savā automašīnā “Audi A7” neveda īpaši vērtīgas lietas vai lielas naudas summas. Ievai līdzi bijis vien ikdienā nepieciešamais – apģērbs, klēpjdators, vecāku sagatavots ēdiens utt.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Ievas vadītā "Audi A7" vēl pirms traģiskā notikuma. Izmeklētāji šobrīd apgalvo, ka tieši dārgais auto licis noziedzniekiem par savu upuri izraudzīties Ievu.

Prokurors arī apgalvoja, ka Ieva nekādi nav bijusi saistīta ar noziedzīgo pasauli. Viņas slepkavu kārotais guvums todien bijis tikai un vienīgi dārgā vācu automašīna.

Slepkavas Ievu nosita ar lāpstu

Kā iepriekš ziņots, 26 gadus vecā Ieva Strazdauskaite pazuda 5.marta pēcpusdienā, pēc tam, kad ar automašīnu no vecāku mājām Pluņģē izbrauca uz Viļņu.

Par jaunās sievietes pazušanu policijai vakarā ziņoja viņas tēvs, norādot, ka sakari ar meitu pazuduši, kad viņa izbraukusi cauri Kauņai, bet vēlāk viņas telefons bijis izslēgts.

Automašīna pirmdienas naktī tika atrasta uz kāda meža ceļa Jonavas rajonā, bet jaunietes tajā nebija. Vēlāk ceļmalās policisti atrada meitenes mantas, kas, iespējams, pa ceļam izmestas no automašīnas.

Pirmdien kāds nejaušs garāmbraucējs ceļmalā pie automaģistrāles Viļņa-Kauņa atrada viņas telefonu.

Sākotnējā versija apstiprinājās - meitene bija nolaupīta.

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon

Pēcāk notikumu hronoloģija bija šāda: Pie Elektrēniem tika imitēts ceļu satiksmes negadījums, kura gaitā meiteni ar auto nolaupīja. Meitene tika nogalināta tajā pašā vakarā, spriežot pēc policijas teiktā, ar lāpstu.

Ievas līķis pēc slepkavības tika aprakts.

Pirmie četri aizturētie bija 23 - 26 gadus veci romu tautības vīrieši, iepriekš tiesāti par zādzībām, laupīšanām un sabiedriskās kārtības traucēšanu.