Indijas noziedznieki izrēķinās ar vietējiem medijiem, divu dienu laikā nogalināti 2 žurnālisti
Diemžēl slepkavu raidītās lodes trāpīja viņam galvā un kaklā, bet mediķi nespēja glābt Radždeo Randžana dzīvību.
Pasaulē
2016. gada 14. maijs, 22:00

Indijas noziedznieki izrēķinās ar vietējiem medijiem, divu dienu laikā nogalināti 2 žurnālisti

Jauns.lv

Indijas austrumos nošauti divi žurnālisti, turpinoties vardarbības vilnim pret plašsaziņas līdzekļu darbiniekiem šajā valstī, sestdien vēstīja amatpersonas un mediji.

Divi vīrieši nogalināti atsevišķos incidentos pēdējo divu dienu laikā.

Pieredzējušais 42 gadus vecais Radždeo Randžans nogalināts Bihāras štata Sivanas rajonā piektdienas vakarā, kad nenoskaidroti vīrieši, kas brauca ar motociklu, raidīja uz viņu šāvienus, paziņoja vietējās policijas pārstāvis Saurabhs Kumars Sahs.

Randžans bija nacionālā hinduistu laikraksta „Hindustan” biroja vadītājs un rakstīja par noziedzniekiem apkaimē. Slepkavu raidītās lodes Randžanam, kurš arī brauca ar motociklu, trāpīja galvā un kaklā, stāstīja policijas pārstāvis.

Saistībā ar šo slepkavību uz nopratināšanu aizturēti četri cilvēki.

Atsevišķā incidentā blakus esošā Džhārkhandas štata Čhatras rajonā 35 gadus veco vietējā televīzijas kanāla reportieri Ahilešu Pratapu Singu ceturtdienas vakarā nošāva nenoskaidrotas personas, vēstīja ziņu kanāls NDTV, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju.

Parīzē bāzētās organizācijas „Reporters sans frontieres” („Reportieri bez robežām”) 2015.gada ziņojums liecina, ka Indija ir pasaulē sestā bīstamākā valsts žurnālistiem.

Pērn Indijā nogalināti deviņi žurnālisti, no kuriem vismaz pieci tika nogalināti, kad pildīja darba pienākumus, norādīja organizācija.

Indijas federālais informācijas un raidsabiedrību ministrs Aruns Džaitlejs ierakstā mikroemuāru vietnē „Twitter” nosodīja abu žurnālistu slepkavības, sakot, ka par tām būs neatkarīga izmeklēšana un vainīgie tiks sodīti.

LETA/Foto: AFP/LETA