foto: AP
Lielbritānija paziņo: terorisma draudu līmenis tiek pazemināts
Policija Lielbritānijā strādā bez apstājas.
Pasaulē
2017. gada 27. maijs, 17:24

Lielbritānija paziņo: terorisma draudu līmenis tiek pazemināts

LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja sestdien paziņoja, ka pazemināts valstī pēc Mančestrā sarīkotā terorakta paaugstinātais terorisma draudu līmenis.

Mančestra piemin terorakta upurus

CIlvēki otrdienas vakarā pulcējās Mančestrā, Alberta laukumā, lai pieminētu 22 bojāgājušos cilvēkus spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotajā eksplozijā pirmdienas vakarā pēc amerikāņu ...

gallery icon

Terorisma draudu līmenis pazemināts no "kritiska" līdz "smagam".

"Aizvadītajās 24 stundās policija paveiksui lielu darbu, un 11 aizdomās turamie ir aizturēti," paziņoja Meja.

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon

"Ņemot vērā šos notikumus, neatkarīgais Apvienotais terorisma analīzes centrs šorīt pieņēma lēmumu pazemināt draudu līmeni no "kritiska" līdz "smagam"," piebilda premjerministre.

"Smags" terorisma draudu līmenis nozīmē, ka terorakts ir "ļoti iespējams", bet "kritisks" līmenis nozīmē, ka terorakts ir "gaidāms".

Mančestras terorista tēvs Ramadans Abedi

gallery icon

"Kritisks" ir augstākais terorisma draudu līmenis, bet "smags" – otrs augstākais. Smags terorisma draudu līmenis pastāvējis Lielbritānijā vairāk nekā divus gadus.

22 gadus vecais terorists pašnāvnieks Salmans Abedi uzspridzinājās Mančestras Arēnā amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta noslēgumā. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon