foto: BNS Foto
Jaunumi lietuvieša Egidija lietā: puisis, kurš noslepkavoja savu ģimeni, varētu būt psihiski nestabils
Pamats Egidija Anupraiša nodošanai mediķu rokās esot bijusi atbildīgo ierēdņu rekomendācija pārbaudīt puiša pieskaitāmību tiesu psihiatriskajā ekspertīzē.
Pasaulē
2017. gada 28. aprīlis, 19:02

Jaunumi lietuvieša Egidija lietā: puisis, kurš noslepkavoja savu ģimeni, varētu būt psihiski nestabils

Kasjauns.lv

Tieši pirms mēneša Lietuvu satricināja četras slepkavības, kuras vienā naktī pastrādāja kāda Kauņas rajona Gaižēnu ciema iemītnieks Egidijs Anupraitis. Noslepkavotie bija viņa ģimenes locekļi. Šodien kļuvis zināms, ka slepkavībā apsūdzētais tiks nodots mediķu rokās, kuri spriedīs par puiša pieskaitāmību, ziņo kaimiņvalsts medijs Delfi.lt.

Par četrkāršo slepkavību publiskas ziņas parādījās 27. martā.

Kādā no lauku privātmājām tika atrastas četru cilvēku līķi: 1967.gadā dzimuša vīrieša un viņa 1968.gadā dzimušās sievas, kā arī 1942.gadā dzimušās sievietes un 1979.gadā dzimušā vīrieša.

Egidiju nogādā tiesā

Egidijam Anupraitim, kuru tur aizdomās par četru ģimenes locekļu nošaušanu, nogādā tiesā Kauņā, kur lems par drošības līdzekļa piemērošanu.

gallery icon

Pēcāk izrādījās, ka noslepkavotie ir vietējā jaunieša Egidija Anupraiša radinieki – tēvs, māte, vecmamma un tēva brālis. Ar šautu brūci kājā izdzīvoja vien vectētiņš, kurš tika nogādāts slimnīcā šoka stāvoklī.

Nav skaidrības par Anupraiša psihisko veselību

Pamats Anupraiša nodošanai mediķu rokās esot bijusi atbildīgo ierēdņu rekomendācija pārbaudīt puiša pieskaitāmību tiesu psihiatriskajā ekspertīzē.

Lietuvas medijs skaidro, ka tas liecinot par ekspertu nespēju vienbalsīgi spriest par aizdomās turamā vīrieša psihiskās veselības stāvokli. Līdz ar to esot radušās pamatotas bažas par to, vai Anupraitis ir spējīgs saprast, par ko viņu apsūdz un atbildēt tiesas priekšā, Delfi.lt skaidrojusi lietai piesaistītā prokurore A. Lipkevičiene.

Vieta, kur Egidijs nogalināja savu ģimeni

Kauņas reģiona policija paziņojusi, ka puisis, kurš tiek turēts aizdomās par savu radinieku noslepkavošanu, ticis aizturēts šodien Marijampoles apvidū. Pirmdien, ...

gallery icon

Stacionārā Anupraitis pavadīšot vienu mēnesi. Aizdomās turamā nopratināšana tika veikta tūlīt pēc aizturēšanas. Līdz šim viņa liecība palikusi nemainīga – Anupraitis noliedz vainu un atsakās atbildēt uz jebkādiem jautājumiem saistībā ar traģiskajiem notikumiem Gaižēnos, tā vietā konsekventi klusējot.

Kas ir Egidijs Anupraitis?

Portāls Kasjauns.lv atgādina, ka pēc Anupraiša ģimenes locekļu mirstīgo atlieku atrašanas, nekavējoties uzsākt aizdomās turamā meklēšana. Tā veiksmīgi noslēgusies otrās dienas rītā, kad Anupraitis noķerts Marijampoles apvidū, Lietuvā.

Anupraitim vēl esot meklēšanā, Lietuvas medijos bija parādījušas konkrētas detaļas par to, kas ir šis puisis. Izrādās, ka runa nebūt nav par kriminālu personību – puisis nodarbojies ar taekvondo cīņas mākslu, bijis sportisks, gudrs un daudzsološs students.

Viņš Liverpūles universitātē studējis ķīmiju un nanotehnoloģijas. Pēc mācību beigām puisis atgriezies atpakaļ Lietuvā, ziņoja 15min.lt. Kāds avots kaimiņvalsts portālam arī pastāstījis, ka labi mācīties Egidiju Anupraiti spieduši vecāki. Kā iepriekš informēja Lietuvas Policijas departaments, aizdomās turētais dzimtenē strādājis par apsargu.

Egidija vērienīgie meklēšanas darbi

Kauņas reģiona policija paziņojusi, ka puisis, kurš tiek turēts aizdomās par savu radinieku noslepkavošanu, ticis aizturēts šodien Marijampoles apvidū. Pirmdien, ...

gallery icon

Mājas, kurā notika traģēdija, apskatē atklāts, ka no viena seifa pazudis likumīgi glabāts ierocis. Otrs seifs joprojām bija aizslēgts un tajā esot atradušies divi ieroči.

Ciemats, kurā kopā ar ģimeni dzīvoja Anupraitis, ir ļoti neliels, turklāt saime dzīvojusi ļoti pieticīgos apstākļos. Lauku saimniecība sastāv no necilas, vecas mājas, dažām saimniecības ēkām, siltumnīcas un āra tualetes, taču, spriežot pēc redzētā, kaut kad nesen uzsākti remontdarbi – siltinātas sienas, ielikti pakešu logi.

Nožēlu par notikušo izteicis arī Kauņas rajona mērs Valērijs Makūns: “Šī ir drausmīga traģēdija. Taču ir satraucoši, ka no šādiem cilvēkiem nav pasargātas pat lielās, attīstītās un tā dēvētās laimīgās valstis, piemēram, Norvēģija, kuru pirms vairākiem gadiem satricināja masu slepkava Anderss Breivīks. Īpaši baisi ir tas, ka Lietuvā šādas slepkavības kļūst par ikdienu. Šīs situācijas dēļ mums visiem derētu izdarīt secinājumus.”