foto: AFP
100 islāmticīgās lakatos sastājas uz Vestminsteras tilta Londonā
Tērptas musulmaņu tradicionālajās galvassegās, piecu minūšu akcijā uz tilta rokās sadevās 100 sievietes.
2017. gada 27. marts, 17:11

100 islāmticīgās lakatos sastājas uz Vestminsteras tilta Londonā

Kasjauns.lv

Pieminot pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu pie parlamenta Londonā un tai sekojošo ažiotāžu saistībā ar kādu sievieti galvassegā, apmēram 100 islāmticīgu sieviešu pulcējās uz tilta.

Islāmticīgās sievietes sapulcējas uz Vestministeras tilta Londonā

Pieminot pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu pie parlamenta Londonā un tai sekojošo ažiotāžu saistībā ar kādu sievieti galvassegā, apmēram 100 islāmticīgu ...

gallery icon

Sieviešu rīkotā akcija ilga tikai apmēram 5 minūtes tad dāmas uzņēma dažus selfijus un izklīda.

Kopā sanākšas uz Vestminsteras tilta pulcēja apmēram 100 islāmticīgo sieviešu. Viņas pieminēja piecus teroraktā mirušos, vienlaikus paužot atbalstu anonīmajai sievietei lakatā, kuras foto tika plaši apspriests visā internetā - mirkli pēc terorista zvērībām viņa it kā esot vienaldzīgi gājusi garām upurim. Šo sievieti lamāja par bezjūtīgu monstru, atsevišķiem cilvēkiem kultivējot reliģisku naidu.

Pati sieviete vairākas dienas klusēja līdz, izmantojot islāmticīgo aizstāvju organizāciju "Tell Mama", vēstīja, ka tobrīd bija nobijusies, stresā, noraizējusies un šausmās par to, kas noticis uz tilta.

"Esmu šokā un totāli apjukusi no šīs fotogrāfijas popularitātes internetā. Daudzi interpretē manas sajūtas un manu stresu pa savam, un man nākas ar to sadzīvot. Tajā brīdī biju skumja, nobijusies un ļoti noraizējusies. Fotogrāfijā nav redzams, ka mirkli pirms tam runāju ar vēl kādu aculiecinieku, mēs mēģinājām saprast, kas ir noticis, skatījāmies apkārt, kam no tur esošajiem nepieciešama palīdzība. Tad es nolēmu piezvanīt savai ģimenei, lai pateiktu, ka ar mani viss ir kārtībā un ka dodos mājup no darba. Tad palīdzēju kādai sievietei aiziet līdz Vaterlo stacijai. Visas manas domas bija pie teroraktā cietušajiem un viņu ģimenes locekļiem," tās dienas notikumus atceras sieviete. 

Attēls, kas kļuva (pārāk) populārs visā pasaulē.

Organizācija "Tell Mama" lūdz medijus publiskot šo vēstījumu, nevis turpināt tiražēt attēlu ar sievieti uz tilta: "Nevainīga garāmgājēja kļuvusi par mērķi uzbrukumam visai islāmticīgo kopienai," teikts paziņojumā, piebilstot, ka organizācija vērsīsies arī pie "Twitter", lai šīs fotogrāfijas iespējami ātrāk pazustu.