foto: REUTERS
Eifeļa tornis tiks aptumšots, solidarizējoties ar Londonas terorakta upuriem
Apgaismojums tiks izslēgts ceturtdienas naktī.
Pasaulē
2017. gada 23. marts, 00:05

Eifeļa tornis tiks aptumšots, solidarizējoties ar Londonas terorakta upuriem

LETA

Parīzes Eifeļa tornī ceturtdienas pusnaktī pēc vietējā laika (ceturtdien plkst.1.00 pēc Latvijas laika) tiks izslēgts apgaismojums, solidarizējoties ar nogalinātajiem un ievainojotajiem trešdien Londonā sarīkotajā teroraktā.

Terorakts Londonā

Londonā pie parlamenta ēkas izcēlusies apšaude, kā rezultātā slēgta Vestminsteras pils.

gallery icon
71

Lēmumu par torņa aptumšošanu trešdien pieņēma Parīzes mērs Anna Idalgo.

Pirms tam Idalgo pauda "solidaritāti" savā vēstījumā Londonas mēram Sadikam Hanam, piebilstot, ka "Parīzei un Londonai ir ļoti ciešas saites, kas ir kļuvušas stiprākas pēdējos gadu desmitos".

Viņa sacīja, ka abām galvaspilsētām ir "kopīga brīvības mīlestība un pieķeršanās demokrātijai" un ka tās ir "tolerantas un kosmopolītiskas pilsētas, atvērtas pasaulei".

Jau ziņots, ka uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, divus nogalinot un 20 ievainojot. Pēc tam šis uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Aculiecinieki uzbrucēju raksturoja kā pusmūža aziātiska izskata vīrieti, kurš bija bruņojies ar lielu virtuves nazi. Viņš arī vadījis automašīnu "Hyundai", kas ietriekusies gājējos uz tilta.