Aptauja: atbalsts Merkeles koalīcijai noslīd zem 50%
Vācijas kanclere Angela Merkele.
Pasaulē
2016. gada 31. maijs, 13:45

Aptauja: atbalsts Merkeles koalīcijai noslīd zem 50%

Jauns.lv

Atbalsts Vācijas valdības koalīcijas partijām pirmo reizi noslīdējis zem 50%, liecina pētījumu centra "Insa" un laikraksta "Bild" aptaujas dati.

Ja vēlēšanas notiktu tagad, kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienība (CDU) un tās Bavārijas sabiedrotie - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - kopā saņemtu 30% balsu, konstatēts aptaujā.

"Lielās koalīcijas" partneri sociāldemokrāti (SPD) saņemtu 19% balsu, līdz ar to koalīcijas partijas kopumā pirmo reizi saņemtu mazāk par 50% balsu.

Atbalsts kā CDU/CSU, tā SPD, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, sarucis par 0,5 procentpunktiem.

Par labējo pretimigrācijas partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD) gatavi balsot 15%, bet par "zaļajiem" - 13% vāciešu. Atbalsts šīm partijām saglabājies stabils.

Atbalsts kreiso ekstrēmistu partijai "Die Linke" ("Kreisie") sarucis par 0,5 procentpunktiem, un šo politisko spēku šobrīd atbalsta 9,5% vāciešu.

Savukārt atbalsts Brīvo demokrātu partijai (FDP) pieaudzis par vienu procentpunktu līdz 8% atzīmei, un tas nozīmē, ka šī partija, ja Bundestāga vēlēšanas notiktu tagad, bez problēmām spētu iekļūt parlamentā.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA