Slepkava geju klubā izgāzis dusmas par agrāk redzēto divu vīriešu skūpstu. FOTO
Slepkavas tēvs apgalvo, ka Omāra uzbrukumam nav nekāda skara ar viņa reliģiju. Viņa dēls ļoti sadusmojies pēc tam, kad pirms vairākiem mēnešiem Maiami redzējis kā divi vīrieši skūpstās.
Pasaulē
2016. gada 12. jūnijs, 19:43

Slepkava geju klubā izgāzis dusmas par agrāk redzēto divu vīriešu skūpstu. FOTO

Jauns.lv

Šāvējs, kura sarīkotajā asinspirtī naktsklubā Orlando, ASV Floridas štatā, svētdien dzīvību zaudēja aptuveni 50 cilvēki, identificēts kā Omārs Matīns, ziņoja televīzija.

Atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās iestādēs, telekanāls "CBS News" vēstīja, ka Matīns dzimis 1986.gadā un ir ASV pilsonis. Viņa vecāki dzimuši Afganistānā.

"CBS News" vēstīja, ka Matīns, kurš gāja bojā apšaudē ar policiju, iepriekš nav sodīts un viņa motīvi vēl nav noskaidroti.

29 gadus vecais Omārs Matīns ir afgāņu izcelsmes ASV pilsonis un dzīvoja Floridā. "CBS News" ziņo par viņa saiknēm ar radikālā islāma ideoloģiju.

Slepkavas tēvs apgalvo, ka Omāra uzbrukumam nav nekāda skara ar viņa reliģiju. Viņa dēls ļoti sadusmojies pēc tam, kad pirms vairākiem mēnešiem Maiami redzējis kā divi vīrieši skūpstās. Tēvs "NBC News" atvainojas par notikušo incidentu.

"Mēs nebijām informēti par viņa nodomiem. Mēs esam šokā tāpat kā visa valsts,"  stāstīja Omāra tēvs.

Matīns bija bruņojies ar automātu, rokas pistoli un vēl kādu "aizdomīga izskata ierīci", kas varēja būt spridzeklis.

Varasiestādes izmeklē viņa iespējamo saistību ar islāma ekstrēmismu.

Policija šāvēja identitāti vēl nav apstiprinājusi.

Mediji to jau nodēvējuši par ļaunāko masu apšaudi ASV vēsturē.

"Mēs esam iztīrījuši ēku un (..) mums ir nevis 20, bet 50 upuri", neskaitot šāvēju, preses konferencē paziņoja Orlando mērs Badijs Daiers, piebilstot, ka 53 cilvēki ievietoti slimnīcā.

ASV telekanāli ziņoja, ka šāvējs identificēts kā Omārs Matīns - 1986.gadā dzimis afgāņu izcelsmes ASV pilsonis, bet policija šo informāciju vēl nav apstiprinājusi.

Šāvējs mira sadursmē ar likumsargiem, informēja policija, kas iepriekš pie kluba veica kontrolētu spridzināšanu.

Apšaude sākās aptuveni plkst.2 (plkst.9 pēc Latvijas laika). Vispirms tika šauts pie kluba, bet pēc tam apšaude ar policistiem turpinājās kluba ēkā, atklāja Orlando policijas priekšnieks Džons Mina.

Plkst.5 ēkā iebruka īpašo uzdevumu vienība, lai izglābtu ķīlniekus.

Apšaudē iesaistījās deviņi policisti, no kuriem viens ievainots acī, atklāja Orlando policijas priekšnieks.

Ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz kādu amatpersonu, vēstīja, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) notikušo izmeklē kā teroraktu. FIB uzskata, ka šāvējam varējusi būt nosliece uz islāmistu ekstrēmismu.

Sociālajos medijos publiskoti video, kuros redzami ievainoti cilvēki, kuriem pie kluba tika sniegta medicīniskā palīdzība.

BBC ziņoja, ka klubā brīdī, kad sākusies apšaude, atradušies vairāk nekā 100 cilvēki.


Kasjauns.lv/BNS/ Foto: Myspace, EPA/LETA, AP/Scanpix/LETA, Reuters/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA