Šaušana Orlando geju klubā: varonīgā māmiņa Brenda mira, lai glābtu savu dēlu
49 gadus vecā Brenda ir 11 bērnu māte. Šī varonīgā sieviete divreiz ir uzvarējusi vēzi, taču gāja bojā no džihādista lodes Orlando geju klubā.
Pasaulē
2016. gada 15. jūnijs, 23:26

Šaušana Orlando geju klubā: varonīgā māmiņa Brenda mira, lai glābtu savu dēlu

Jauns.lv

Slaktiņā Orlando geju klubā gāja bojā arī 11 bērnu māmiņa Brenda Lī Markesa Makkūla (Brenda Lee Marquez McCool). Viņa atdeva savu dzīvību, lai glābtu dēlu. Uzbrukumā naktsklubam „Pulse” no džihādista Omāra Matēna lodēm gāja bojā gan Brenda, gan vēl 48 cilvēki, raksta „Daily News”.

49 gadus vecā Brenda Makkūla klubā dejoja kopā ar savu dēlu Jesaiju Hendersonu (Isaiah Henderson), kad Matēns atklāja uguni un sāka šaut visus pēc kārtas. Tad slepkava pavērsis ieroci uz viņu pusi, stāsta Brendas svaine Ada Prīslija. „Brenda redzēja, ka šāvējs ir notēmējis uz viņiem. Viņa lika Jesaijam gulties zemē un pati nostājās viņam priekšā,” stāsta Prīslija, „un uzbrucējs viņu nošāva. Viņa ļoti mīlēja savus bērnus. Ja nebūtu Brendas, Jesaija būtu nogalināts.”

„Nespēju aptvert, ka vēl pirms 24 stundām es biju kopā ar savu mammu,” sociālajā tīklā „Facebook” pēc drausmīgās traģēdijas rakstīja Hendersons. „Mammīt, es tevi mīlu.”

Brendas Makkūlas dzīve nebija nekāds rožu dārzs – viņa jau divas reizes bija uzvarējusi cīņu ar vēzi. Nesen māmiņa kopā ar jaunākajiem bērniem pārcēlusies uz Orlando Floridā. Kopā ar savu 21 gadus veco dēlu geju viņa bieži mēdza iet dejot salsu uz minoritāšu klubiem, lai šādā veidā paustu atbalstu Jesaijas seksuālajai orientācijai.

Pēc jaunieša ģimenes stāstītā, traģiskās apšaudes laikā klubā Hendersons burzmā un panikā tika atšķirts no mātes, bet pēc tam viņu izglāba policija, kura ieņēma telpas un nogalināja teroristu Matēnu. „Brenda bija drosmīga sieviete. Mēs dienu un nakti cerējām, ka viņa ir izdzīvojusi, ka aizvesta uz slimnīcu,” stāsta radiniece Prīslija. Ģimene par varonīgās māmiņas nāvi uzzināja tikai pirmdien vēlu vakarā. Brendai tika iešauts vismaz 2 reizes, un viņa bija gājusi bojā, glābjot dēla dzīvību.

Mazliet pirms pusnakts naktī no sestdienas uz svētdienu Brenda savā „Facebook” profilā ievietojusi video no kluba „Pulse”, kur dejo kopā ar draudzeni.

Brendas vecākais dēls Farels Māršals vietnē „GoFundMe” atvēris ziedojumu lapu, lūdzot atbalstīt traģēdijā cietušo ģimeni un ziedot naudu mammas bērēm.

Dažu stundu laikā jau 300 cilvēki Brendas izvadīšanas ceremonijai jau saziedojuši vairāk nekā 10 tūkstošus ASV dolāru (8,9 tūkstošus eiro).

“Tu vienmēr būsi manu brāļu un māsu sirdīs. Es tevi ļoti mīlu, mammīt,” raksta Farels.

„Viņai ļoti patika dejot. Un viņa vienmēr ziedojās citu dēļ. Visi kaimiņbērni Brendai bija kā ģimenes locekļi,” varonīgās sievietes dzīvi atcerējās viņas bijušais vīrs Roberts Veinss Prīslijs.

Aktieris Vilsons Krūzs (Wilson Cruz) Brendu, kura atdeva savu dzīvību dēla dēļ, nosaucis par „brīnumainu māti un fantastisku LGBT ģimenes locekli”.


Kasjauns.lv / Foto: Facebook, AFP/Scanpix/LETA, Reuters/Scanpix/LETA, AP/SCANPIX/LETA