Kinoteātrī Vācijā maskā tērpts vīrietis ar ašaujamo sarīko drāmu. FOTO
Uzbrucēju pašu nošāva policija.
Pasaulē
2016. gada 23. jūnijs, 18:21

Kinoteātrī Vācijā maskā tērpts vīrietis ar ašaujamo sarīko drāmu. FOTO

Jauns.lv

(Precizēta saskaņā ar jaunāko info pl. 21:28) Specvienību policisti ceturtdien Vācijas vidienes Fīrnheimas pilsētā, netālu no Frankfurtes, nošāvuši ar šaujamieroci bruņotu vīrieti, kurš pēcpusdienā bija iebrucis kinoteātrī, raidījis šāvienus un sagrābis ķīlniekus, pavēstīja amatpersonas.

Dienas gaitā vācu mediji sniedza atšķirīgas versijas par incidentā ievainoto skaitu un ievainojumu raksturu. Vietējie mediji sākotnēji ziņoja, ka uzbrucējs kinoteātrī atklājis uguni un ka ievainoti ir 20 līdz 50 cilvēki. Laikraksts "Bild" skaidroja, ka 25 cilvēki guvuši savainojumus, policijai operācijas gaitā pielietojot asaru gāzi.

Policija vēlāk paziņoja, ka tā var vienīgi apliecināt - neviens cits, atskaitot pašu uzbrucēju, incidentā nav nedz ievainots, nedz nogalināts.

Kā Hesenes federālās zemes iekšlietu ministrs Pēters Beits pastāstīja žurnālistiem, kinoteātrī ienācis vīrietis ar garstobra šaujamieroci, bet viņa seju aizsegusi maska. Raidīti četri šāvieni. Neilgi pirms plkst.15 no kinoteātra saņemts trauksmes signāls, brīdinot policiju.

Vīrietis iebarikādējies ēkā kopā ar ķīlniekiem. Tiesa gan, šobrīd nav skaidrs, vai viņa ierocis bijis letāls. No Frankfurtes ar helikopteru atlidojuši specvienību policisti, kas uzbrucēju operācijas gaitā nošāvuši. Nav aizdomu, ka uzbrukuma motīvi bijuši teroristiski, atzinušas drošības jomas amatpersonas. Uzbrucējam bijuši psiholoģiskas dabas traucējumi, DPA citē drošības jomas avotus.

LETA/Foto: Twitter/AP/Reuters/EPA/LETA