Eiroparlamenta prezidents visai cerīgs, ka nesekos izstāšanas ķēdes reakcija
EP prezidents neprognozē izstāšanās referenduma atkārtošanos citviet ES un ar Merkeli šo jautājumu tuvākajā laikā izrunās.
Pasaulē
2016. gada 24. jūnijs, 11:59

Eiroparlamenta prezidents visai cerīgs, ka nesekos izstāšanas ķēdes reakcija

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs piektdien pauda cerību, ka britu balsojums par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) neradīs precedentu citiem šāda veida notikumiem.

Šulcs norādīja, ka runās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli par to, "kā mēs varam izvairīties no ķēdes reakcijas".

"Eiroskeptiķu patlaban visur svinētā ķēdes reakcija nenotiks," viņš paziņoja. ES bija lielākais vienotais tirgus pasaulē, un "Lielbritānija tikko sarāva saites ar šo tirgu", uzsvēra EP prezidents.

"Tam būs sekas, un es nedomāju, ka citas valstis tiks iedrošinātas sekot pa šo bīstamo ceļu," pauda Šulcs. "Es neesmu šokēts," viņš teica, komentējot referenduma rezultātus, piebilstot, ka "mēs esam sagatavojušies".

Savukārt Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible norādīja, ka "procedūras aiziešanai no ES ir skaidri noteiktas un tiks piemērotas. Tas sniedz uzticamību". "Eiropai ir jāturas kopā. Kopā mēs panāksim labāko no mūsu britu draugu lēmuma," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka ceturtdien notikušajā referendumā par izstāšanos nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieku.

LETA/Foto: EPA/LETA