Itālijā likvidēts imigrantu kontrabandas tīkls, kas bijis iesaistīts cilvēku orgānu tirdzniecībā
Ziņotājs atklājis, ka imigranti, kas nespēj maksāt, ir jānodod ēģiptiešiem, kuri viņus nogalina un izoperē viņu orgānus, kas tad tiek pārdoti Ēģiptē par 15 000 dolāriem.
Pasaulē
2016. gada 4. jūlijs, 21:10

Itālijā likvidēts imigrantu kontrabandas tīkls, kas bijis iesaistīts cilvēku orgānu tirdzniecībā

Jauns.lv

Itālijas policija likvidējusi "bīstamu" imigrantu kontrabandas tīklu un aizturējusi 38 cilvēkus, pirmdien pavēstīja policija. Pirms tam saņemta informācija no kāda ziņotāja, ka imigranti tiekot slepkavoti, bet viņu orgāni - izoperēti un pārdoti.

Palermo prokuratūras vadītas operācijas gaitā Sicīlijā, Romā un Ziemeļitālijā aizturēti 25 eritrieši, 12 etiopieši un viens itālis, kas, kā tiek uzskatīts, kontrabandas ceļā ieveduši Eiropā "tūkstošiem imigrantu", teikts paziņojumā.

Viņi ir apsūdzēti par piedalīšanos organizētā noziedzībā, nelegālās imigrācijas atbalstīšanā, nelikumīgu finanšu transakciju veikšanā, narkotiku kontrabandā un tirdzniecībā.

"Aizdomās turētie bijuši dalībnieki vienā no bīstamākajām imigrantu kontrabandas organizācijām, kas darbojās Ziemeļāfrikā, nacionālajā teritorijā ar aktīvām šūniņām Agridžento, Palermo un Romā, kā arī vairākās citās Eiropas valstīs."

Izmeklēšanai palīdzējis kāds bijušais kontrabandists, kurš pēc aizturēšanas 2014.gadā sācis sadarboties ar policiju.

Atbilstoši Itālijas ziņu ANSA aģentūras informācijai viņa vārds Nuredins Ata Vehabrebi, un viņš likumsargiem sniedzis šaušalīgu informāciju.

"Man sacīja, ka imigranti, kas nespēj maksāt, ir jānodod ēģiptiešiem, kuri viņus nogalina un izoperē viņu orgānus, kas tad tiek pārdoti Ēģiptē par 15 000 dolāru," ziņotāja teikto citē ANSA.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas. Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju pēdējā laikā ir sarukusi, taču vienlaikus aktivizējies cilvēku kontrabandas maršruts no Lībijas uz Itāliju.

   


LETA/Foto: EPA/LETA