Lietuvā bažījas par naidu pret imigrantiem pēc "Brexit"
"Nedrošības atmosfēra satrauc mūsu kopienu Apvienotajā Karalistē; arī to es izklāstīju savā vēstulē," uzsvēra Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.
Pasaulē
2016. gada 5. jūlijs, 21:55

Lietuvā bažījas par naidu pret imigrantiem pēc "Brexit"

Jauns.lv

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs šonedēļ nosūtījis vēstuli Lielbritānijas iekšlietu ministrei Terēzai Mejai, paužot bažas par informāciju, ka pēc "Brexit" referenduma viņas valstī biežāk notiek uzbrukumi imigrantiem.

"Mūs tiešām satrauc šie gadījumi, kas kļuvuši biežāki, tāpēc es nesen nosūtīju vēstuli Apvienotās Karalistes iekšlietu ministrei Mejai (..) un izteicu bažas par gadījumiem, kad cilvēki, iespējams, kļūst par vardarbības upuriem savas etniskās piederības dēļ," viņš otrdien sacījis ziņu aģentūrai BNS.

"Nedrošības atmosfēra satrauc mūsu kopienu Apvienotajā Karalistē; arī to es izklāstīju savā vēstulē," uzsvēra Lietuvas ārlietu ministrs.

Meja ir vadošā kandidāte uz Konservatīvo partijas līdera un premjera amatu, kas varētu nomainīt līdzšinējo premjerministru Deividu Kameronu.

Linkevičs izteicis cerību, ka Lielbritānijai izdosies novērst šādus uzbrukumus un "valstī neizplatīsies ksenofobisks noskaņojums."

Viņš arī mudinājis Lielbritānijas lietuviešu kopienu ziņot par tāda veida uzbrukumiem Lietuvas vēstniecībai Londonā un Apvienotās Karalistes policijai.

"Pēc "Brexit" šie uzbrukumi tiešām iegūst citu nokrāsu, kļūst pamanāmāki, un, iespējams, tos tiek mēģināts vairāk saistīt ar nebritu situāciju valstī," norādījis Lietuvas ārlietu ministrs.

Viņš piebildis, ka šomēnes uz Apvienoto Karalisti dosies ārlietu ministra vietnieks Mantvīds Bekešus, kas tiksies gan ar Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas amatpersonām, gan lietuviešu kopienas pārstāvjiem.

Ziņu portāls "Delfi.lt" pagājušās nedēļas nogalē rakstīja, ka Mančestrā divpadsmit gadus vecu lietuviešu zēnu piekāvis viņa skolasbiedrs brits.

BNS/ Foto: BNS foto, Reuters/Scanpix/LETA

Tēmas