Austrālijas zinātnieki paziņo, ka AIDS valstī ir izskausts
AIDS izraisītu nāves gadījumu skaits ir sarucis no apmēram 1000 nāves gadījumiem gadā pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā līdz praktiski nullei pašlaik.
Pasaulē
2016. gada 10. jūlijs, 14:26

Austrālijas zinātnieki paziņo, ka AIDS valstī ir izskausts

Jauns.lv

Austrālijas augsta ranga zinātnieki paziņojuši, ka "AIDS vairs nav" sabiedrības veselības problēma valstī, svētdien vēstīja raidsabiedrība ABC.

Zinātnieki secinājuši, ka personu, kurām diagnosticēts iegūtais imūndeficīta sindroms (AIDS), skaits Austrālijā ir tik neliels, ka var uzskatīt, ka fatālais sindroms valstī ir izskausts.

Vairāku AIDS izpētes grupu zinātnieki ABC apstiprināja, ka AIDS izraisītu nāves gadījumu skaits ir sarucis no apmēram 1000 nāves gadījumiem gadā pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā līdz praktiski nullei pašlaik.

"Pašlaik mums nevajag to novērot, lielākajai daļai cilvēku tas ir pārejas posms. Cilvēkiem ir AIDS, viņi ārstējas un tad viņiem vairs nav AIDS," sacīja profesors Endrjū Grulihs, kurš vada HIV epidemioloģijas un novēršanas programmu Jaundienvidvelsas Universitātes Kirbija institūtā.

ABC norādīja, ka cīņa pret cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV) turpinās, tomēr profesors Grulihs uzsvēra, ka AIDS, kas ir pēdējā HIV attīstības stadija, "lielā mērā vairs nav sabiedrības veselības problēma" Austrālijā.

Jaunākie atklātie medikamenti ļauj cilvēkiem ar HIV dzīvot ilgu un pilnvērtīgu mūžu, tādēļ vienīgie nāves gadījumu ar AIDS Austrālijā tiek reģistrēti cilvēkiem, kuriem nav laikus atklāts HIV un sākta ārstēšana.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas