Francijas prezidenta Olanda frizieris saņem gandrīz 10 000 eiro mēnesī
Olanda friziera alga šķiet pārsteidzoša, jo tā ir līdzvērtīga ministra vidējai mēnešalgai – 9949 eiro.
Pasaulē
2016. gada 13. jūlijs, 09:47

Francijas prezidenta Olanda frizieris saņem gandrīz 10 000 eiro mēnesī

Jauns.lv

Francijas prezidenta Fransuā Olanda personīgais frizieris, kas strādā pie viņa kopš 2012.gada maija, katru mēnesi saņem par savu darbu 9895 eiro, ziņo Francijas satīriskais nedēļas izdevums “Canard enchaine”.

Prezidenta personīgā friziera Olivjē B. darba līgumu 2012.gada 16.maijā parakstīja Elizejas pils kancelejas direktors.

Šajā dokumentā atzīmēts, ka Olivjē B. “ir pieņemts darbā kā līguma darbinieks uz prezidenta mandāta laiku”.

“Canard enchaine” secināja, ka pagaidu darba līgums uz pieciem gadiem nodrošina viņam kopējos ienākumus 593 700 eiro apmērā pirms nodokļu atskaitīšanas.

Izdevums uzsvēra, ka šo algu papildina “potenciāli pabalsti par dzīvesvietu un citas privilēģijas ģimenei”.

Elizejas pils administrācija vēl nav komentējusi šo informāciju.

Žurnāls “Point” atzīmēja, ka Olanda friziera alga “šķiet pārsteidzoša, jo tā ir līdzvērtīga ministra vidējai mēnešalgai – 9949 eiro”.

Saskaņā ar “Canard enchaine” datiem Olivjē B. ir jābūt vienmēr pieejamam prezidentam, un viņš pavada prezidentu vairumā no braucieniem. Izdevums apgalvo, ka frizierim “jābūt prezidenta rīcībā 24 stundas diennaktī”.

"Viņu neviens nespēj aizstāt. Viņš ir palaidis garām savu bērnu piedzimšanu, viņu roku lūzumus un operācijas,” rakstīja “Canard enchaine”.

"Viņš ļoti agri sāk savu darba dienu: pielīdzina prezidenta matus katru rītu un pie jebkuras nepieciešamības, pirms katras publiskas uzstāšanās,” atzīmēja izdevums.

Darba līguma 5.punktā teikts, ka "B. kungs apņemas sava līguma laikā un pēc tā darbības termiņa beigām ievērot absolūtu slepenību par izpildīto darbu vai saņemto informāciju”.

Ziņa par labi apmaksāto prezidenta frizieri izraisīja vētrainu reakciju Francijas medijos. Daudzi pauda neizpratni par to, kādus noslēpumus varētu zināt Olivjē B. un vai viņa pakalpojumi ir tik ļoti nepieciešami valsts vadītājam.

"Mēs nekad neuzzināsim, tieši kā viņš kopj .. Fransuā Olanda kuplās krēpes un kādus instrumentus lieto, lai “atsvaidzinātu” valsts galvas pakausi,” rakstīja izdevums “Parisien”, dodot mājienu par Olanda pliko galvvidu, kam nav nepieciešama īpaša friziera uzmanība.

Vairāki Francijas mediji atgādināja, ka Nikolā Sarkozī savas prezidentūras laikā bija algojis vizāžistu, kura pakalpojumi izmaksājuši 8000 eiro mēnesī.

 

BNS/Foto: AP/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA