"Viņš brauca zigzagā, lai cietušo būtu vairāk," - aculiecinieki stāsta par Nicā pārdzīvotajām šausmām
"Es nekad neesmu redzējusi neko līdzīgu. Un no šī skata neatgūšos nemūžam," teic izdzīvojusī.
Pasaulē
2016. gada 15. jūlijs, 11:40

"Viņš brauca zigzagā, lai cietušo būtu vairāk," - aculiecinieki stāsta par Nicā pārdzīvotajām šausmām

Jauns.lv

Uz visām pusēm lidojoši cilvēku ķermeņi, panika, asinis stindzinoši kliedzieni – šādi ir pirmie iespaidi, ko stāsta Nicas teroraktu pieredzējušie liecinieki. Patlaban tiek ziņots jau par 84 bojāgājušajiem, kuri mira, smagajam auto ietriecoties cilvēku pūlī. Mašīna brauca zigzagiem, lai cietušo būtu pēc iespējas vairāk.

Žurnālists Demiens Almāns (Damien Allemand) stāsta, ka, kravas auto braucot iekšā pūlī, cilvēku ķermeņi lidoja uz visām pusēm “kā boulinga ķegļi”. “Tās skaņas un raudāšanu, ko dzirdēju, es neaizmirsīšu visu mūžu,” saka Almāns.

Arī 49 gadus vecā Terija Klārka (Terri Clarke), kura Nicā dzīvo jau 12 gadus, kļuva par asinspirts liecinieci. Terija kopā ar draugiem sēdēja gājēju zonā pie viesnīcas “Negresco” un vēroja svētku uguņošanu. “Visi jau cēlās kājās, lai dotos prom no pludmales un Angļu bulvāra. Tajā brīdī tie nelieši to arī izdarīja,” saka Klārka, “sākumā man šķita, ka tā ir daļa no šova. Taču tad izdzirdēju cilvēku kliedzienus.”   

Terija stāsta, ka smagā auto šoferis līkumoja pa veloceliņu, braukdams uz priekšu un atpakaļ, lai notriektu pēc iespējas vairāk cilvēku.

Vienīgais iemesls, kāpēc mēs vispār palikām dzīvi, bija, ka stāvējām ielas vidū,” saka šausmas pārcietusī sieviete. “Es nekad neesmu redzējusi neko līdzīgu. Un no šī skata neatgūšos nemūžam.”

Kravas auto Nicā ietriecas pūlī - video:
Kasjauns.lv/Foto: AFP/Scanpix/LETA, EPA/LETA. AP/Scanpix/LETA